Kinderen en jongeren zijn vaardiger met nieuwe media dan volwassenen. En volwassenen weten juist weer beter de gevolgen van deze nieuwe media te overzien. In een unieke combinatie van nieuwe media workshops voor leerlingen en een voorlichtingsavond voor ouders worden de krachten ‘vaardigheid’ en ‘wijsheid’ gebundeld. Kortom: ‘Mediawijs? Maak het even!’.

Foto workshop Stille filmDoor het verwerken van de producties van de leerlingen in de ouderavond ontstaat een avond waarin ouders enerzijds hun eigen kind aan het werk zien en anderzijds geïnformeerd worden over mediawijsheid en -opvoeding.

Hierbij is er aandacht voor de uitdagingen waar ouders dagelijks mee worstelen, zoals afspraken maken over gebruik van mobieltjes, het voorkomen van vervelende online ervaringen en gaming.

Doelgroep

De ouderavond is geschikt voor zowel ouders van leerlingen van het primair- als het voortgezet onderwijs.

De workshops zijn geschikt voor leerlingen vanaf groep 5 van het primair onderwijs en in de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Kosten van de ouderavond

De kosten van de ouderavond zijn € 495 en de kosten voor een workshop zijn € 349. Dit is inclusief alle materialen en de montage van de mediaproducties. Voor de workshops kan gebruik gemaakt worden van het CJP budget.

Bij meerdere klassen geldt een staffelkorting. Hiervoor maken we graag een vrijblijvende offerte op maat.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u hier de brochure downloaden of contact met ons opnemen:

 

Button Stel uw vraag

 

 


Anderen bekeken ook:

Ouderavond Social Media WijsOuderavond ‘Sociale Media. Volgt u het nog?’Lezing Inspiratiesessie - Social Media WijsLezing Sociale MediaOuderavond Kinderen en internetOuderavond ‘Kinderen en Internet’