De training Sociale Veiligheid op Internet heeft als doel om docenten en mentoren praktische tips te geven en les ideeën op te laten doen om onveilige online situaties met jongeren te bespreken.

Na afloop van de training:
– weet u welke vervelende online ervaringen het meest voorkomen onder jongeren;
– heeft u geoefend met opdrachten op het gebied van grooming, privacy en pesten;
– kunt u aan de hand van praktische opdrachten met leerlingen werken aan het voorkomen van, en omgaan met, vervelende online ervaringen.

Inhoud training Sociale Veiligheid op Internet

In deze training worden de meest voorkomende vervelende ervaringen op het internet behandeld, volgens onderzoek onder Nederlandse jongeren in de leeftijdscategorie 12 – 16 jaar. Dit betreft:

– Online pesten;

– Lastig gevallen;

– Misbruik van gegevens.

In de training worden met praktische offline en online opdrachten geoefend om in de (mentor)les met leerlingen in gesprek te gaan over onderwerpen als grooming, privacy, sexting en pesten. Hierbij is zowel aandacht voor het voorkomen van deze ervaringen als voor het omgaan hiermee.

Logo Register Leraar_sliderDoelgroep

Deze training is bedoeld voor leraren die leerlingen attent willen maken op vervelende ervaringen op het internet en hen handvatten wil geven om deze te voorkomen c.q. hier mee om te gaan.

De training is gevalideerd door Registerleraar.nl en staat voor 3 registeruren (RU).

Duur & Kosten

De training Sociale Veiligheid op Internet duurt 3 uur. De training wordt bij u op school verzorgd voor € 625. Het maximum aantal deelnemers is 15 personen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u de brochure downloaden.

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Social Media RijbewijsLesmethode Mediawijsheid – 10 lessenLezing  - Social Media WijsLezingSocial Media Wijs - aanbod workshopsWorkshops Sociale Media