Social Media Wijs biedt een breed scala aan workshops, zowel praktische workshops als voorlichtende en beleidsmatige workshops. Hieronder vindt u ons aanbod praktische workshops.

 

  • Online Feedback Tools

Workshop Online Feedback Tools kahootEr zijn verschillende online tools waarmee in de les feedback aan de leerlingen gevraagd kan worden. Door het gebruik van deze tools krijgen alle leerlingen een ‘stem’. Dit bevordert de participatie en motivatie van de leerlingen. In deze workshop wordt geoefend met Socrative, Mentimeter, Kahoot en/of TodaysMeet. Deelnemers krijgen de handleidingen mee.

  • Visueel creatief met Pinterest

Workshop PinterestPraktische workshop voor hen die willen beginnen met het online prikbord ‘Pinterest’. De workshop gaat in op de vragen “Wat is Pinterest? Hoe werkt het? en Hoe kan ik het gebruiken in mijn les?”. Deelnemers krijgen een handleiding Pinterest mee naar huis.

  • Presenteren met Prezi

indexPraktische workshop waarin stapsgewijs de basistechnieken van deze dynamische, creatieve en frisse manier van presenteren wordt geleerd. Door Prezi te gebruiken leer je op een nieuwe manier presenteren. Met een Prezi zoom je in op details en zoom je uit voor het overzicht. Je navigeert flexibel tussen je teksten, afbeeldingen en filmpjes in plaats van een statische, lineaire opsomming van feiten en gegevens. Deelnemers krijgen een handleiding Prezi mee naar huis.

  • Stop Motion filmpjes maken

In deze workshop maken de deelnemers kennis met de animatievorm ‘stop motion’. Na een introductie wordt een storyboard gemaakt en maken de deelnemers een korte stop motion film met de beschikbare materialen.

  • Flip je klas

Flipping the Classroom is een organisatievorm van onderwijs waarbij je klassikale ‘kennisoverdracht’ vervangt door video’s. Leerlingen kunnen de kennis hierdoor buiten de reguliere lessen tot zich nemen. Er is zo meer klassikale tijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, individuele aandacht, verdieping. In deze workshop wordt deze trend nader bekeken en wordt geoefend met het flippen van YouTube video’s middels de tool TEDEd. Deelnemers krijgen een handleiding TEDEd mee naar huis.

  • Facebook voor scholen

De workshop Facebook voor scholen biedt inzicht in de mogelijkheden die Facebook groepen en pagina’s bieden voor het onderwijs. De deelnemers maken een Facebook groep en/of een Facebook pagina voor, bijvoorbeeld, de school.

  • Twitter voor beginners

Praktische workshop voor hen die willen beginnen met Twitter. Antwoord op de vragen “Wat is Twitter? Hoe Workshop Twitter voor beginnerswerkt het? en Waarom zou ik het gebruiken?”. Aan het einde heeft u een werkende Twitter account en uw eerste volgers.

  • LinkedIn voor beginners en gevorderden

U leert de belangrijkste kenmerken van het zakelijke netwerk LinkedIn. Na afloop van de workshop heeft u Social Media Wijs op LinkedIneen goed vindbaar LinkedIn profiel en weet u hoe u uw profiel kunt optimaliseren.

 

Duur & Kosten

De kosten zijn vanaf € 250, afhankelijk van de duur van de workshop. Bij meerdere workshops, bijvoorbeeld op een studiedag, maken wij een aanbod op maat.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u de brochure downloaden.

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Voorlichtende workshops - Social Media WijsVoorlichtende workshopsOnline Tools in de Les - Social Media WijsTraining Online Tools in de LesSocial Media Lezing menuLezing