Social Media Wijs biedt een breed scala aan workshops, zowel voorlichtende workshops als praktische en beleidsmatige workshops. Hieronder vindt u ons aanbod voorlichtende workshops.

  • Introductie Sociale Media

Deze workshop biedt inzicht in de digitale belevingswereld van kinderen en jongeren. In de workshop komen de kenmerken en voor- en nadelen van de populairste sociale media en games bij kinderen en jongeren aan de orde. Denk aan WhatsApp, YouTube, Facebook, Instagram en Snapchat. Tevens is er aandacht voor de opkomende sociale media. Na deze workshop kan je weer meepraten!

 

  • Sociale veiligheid op internet

Voorlichtende workshop - Veilig op internetIn deze workshop krijgen de deelnemers inzicht in de top 3 vervelende ervaringen van kinderen jongeren op het internet:
– Contact met een onbekende;
– Account gehackt;
– Online pesten.

In de workshop worden praktische oefeningen getoond die bewezen toepasbaar zijn om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan over onderwerpen als grooming, privacy, sexting en pesten.

 

  • Online tools in de les

Online tools kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden in het onderwijs:

  • Verrijken van de dagelijkse lessen;
  • Organiseren van bronnen en lesmateriaal;
  • Communiceren met ouders en leerlingen;
  • Presenteren van opdrachten.

Deze workshop geeft inzicht in en voorbeelden van deze verschillende mogelijkheden. Tijdens de workshop wordt gebruik gemaakt van online feedback tools (bijvoorbeeld Mentimeter en Kahoot) waardoor je zelf het nut van de inzet van deze tools in de les kan ervaren.

Deze workshop zal je inspireren om de volgende dag zelf praktisch aan de slag te gaan met je klas!

 

  • Mobieltjes in de klas

Een beetje smartphone doet qua functies niet onder voor een desktop pc. Sta je als school het gebruik van deze mini-computers toe of verbied je ze omdat ze gewoonweg te storend kunnen zijn?

In de workshop worden de didactische kansen van mobiele telefoons onderzocht. Met elkaar wordt gediscussieerd over de randvoorwaarden voor de inzet van mobieltjes in de klas.

 

Duur & Kosten

De kosten zijn vanaf € 250 en zijn afhankelijk van de duur van de workshop. Bij meerdere workshops, bijvoorbeeld op een studiedag, maken wij een aanbod op maat.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u de brochure downloaden.

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Social Media Wijs - aanbod workshopsPraktische workshops
Online Tools in de Les - Social Media WijsTraining Online Tools in de LesSocial Media Lezing menuLezing