Home » » Blog » Gastblog 5 Aaltje Vincent: Wat kunnen jongeren met LinkedIn?

Gastblog 5 Aaltje Vincent: Wat kunnen jongeren met LinkedIn?

Geplaatst in: Blog 1

Het laatste gastblog is van loopbaanprofessional en auteur van meerdere bestsellers Aaltje Vincent.


Aaltje Vincent, loopbaanprofessional
Aaltje Vincent, loopbaanprofessional en bestseller

LinkedIn is het grootste online zakelijke netwerk dat dagelijks door miljoenen in Nederland en over de hele wereld wordt gebruikt om contacten te leggen en te onderhouden en expertise te delen. LinkedIn wordt ook ingezet door recruiters, werkgevers en werkzoekers bij het opvullen van vacatures en vinden van nieuw werk. Maar niet alleen het arbeidsproductieve deel van Nederland heeft baat bij dit online netwerk, ook studenten en scholieren kunnen er hun voordeel mee doen!

Stage of bijbaan

Niet alleen bij het vinden van betaald werk kan LinkedIn een handig hulpmiddel zijn, maar ook bij het verwerven van een stageplek, het uitvoeren van een project of vinden van een bijbaan die bij je studie past. Via LinkedIn kun je een netwerk opbouwen van mensen en organisaties die voor jou interessant zijn en voor wie jij iets kunt betekenen. Zo kun je jezelf zichtbaar maken waardoor je een voorsprong hebt voor nieuw werk na je studie.

Werk-spectrum

Daarom is het belangrijk om je eigen LinkedIn profiel aan te maken en te vullen. Vooral in de samenvatting kun je persoonlijke informatie kwijt over wie je bent, wat je zoekt, wat je kunt en waar je past. Maar ook het invullen van je werkervaring is relevant. Misschien heb je nog geen betaald werk gehad. Focus dan op je stageplek of het uitvoeren van een project voor je studie. Werk is werk.

En op activiteiten die zich in het werk-spectrum bevinden: het leiden van een voetbalteam, organiseren van een buurtfeest, je buurmeisje huiswerkbegeleiding geven: alles waarin je kunt laten zien wat je talenten zijn, is van waarde. Beschrijf dus niet alleen wat je hebt gedaan maar vertel ook concreet op welke manier je je kwaliteiten inzette.

Studente werkend op haar laptop

Vakgroepen

Daarnaast  kun je ook actief gebruik gaan maken van de (vak)groepen om je eigen expertise te vergroten, op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen en vragen te stellen of te reageren in discussies. Het leggen van contacten op deze manier is eenvoudig en zinvol.

Dus  wil je je mede-studenten te slim af zijn en een  stage en uiteindelijk een werkplek vinden die bij jou past?
Gebruik LinkedIn om jezelf zichtbaar te maken, contacten te leggen en je netwerk in de gewenste richting op te bouwen!

 

Aaltje Vincent (@AaltjeVincent)

www.aaltjevincent.nl

Aaltjes uitgesproken passie is het begeleiden en trainen van mensen die, nadat ze weten welk werk ze zoeken, dit nieuwe werk willen vinden. Daarin heeft zij in ruim 20 jaar een geheel eigen en succesvolle wijze van begeleiding ontwikkeld: de Jobmarketing. Zij schreef de bestsellers ‘Jobmarketing, Werk vinden, zo pak je het aan’ en samen met Jacco Valkenburg ‘Solliciteren via LinkedIn’, sinds verschijnen no.1 sollicitatieboek in NL!
November 2011 verscheen van haar ‘Werk vinden met Social Media’, dat met uitstekende recensies is ontvangen. Aaltje is een zeer ervaren trainer van werkzoekers en loopbaanprofessionals en -trainers.


Lees ook de andere gastblogs:

  1. Ebru Umar: Tegenstrijdigheid van sociale media
  2. Roos van Vugt: Confronterend maar wijzer
  3. Kieran Kirchgaesser: Sociale media maken jongeren wijzer
  4. René Hendriks: Leer van je kind!

  1. Juan Felix
    | Beantwoorden

    Beste Aaltje Vincent, ik kan alleen maar bevestigen dat professionele aanwezigheid op social media kanalen, zoals LinkedIn, de kans op het vinden van een droombaan aanzienlijk vergroten. Graag deel ik een artikel met tips om beter vindbaar te zijn op LinkedIn: //nieuwemediagids.nl/linkedin-tips-voor-je-droombaan-of-opdracht/ Vriendelijke groet, Juan Felix

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *