Home » » Nieuws » Uitreiking Eerste Social Media Rijbewijs

Uitreiking Eerste Social Media Rijbewijs

Geplaatst in: Nieuws 0

Deze week werden de eerste exemplaren van het Social Media Rijbewijs uitgereikt aan de leerlingen van de eerste klassen van het VMBO van het Wellantcollege Houten . De leerlingen hebben sinds de start van het nieuwe schooljaar een lessenreeks gevolgd over sociale media.

Doel Social Media Rijbewijs

Het doel van deze sociale media lessenreeks is om de leerlingen bewust te maken van de kenmerken en impact van sociale media. Bovendien leren de leerlingen welk gedrag en vaardigheden goed aansluiten bij de mogelijkheden en uitdagingen van deze nieuwe media.

De leerlingen hebben onder andere geoefend met effectief zoeken op internet, een blog gemaakt in Weebly en een presentatie over sociale media gemaakt in Prezi.

Uitreiking

Het eerste Social Media Rijbewijs werd uitgereikt aan leerlinge Vera Forcelledo door docent Sem Rooijmans en Thijs van de Reep van Social Media Wijs.

Vera: ‘Ik heb Uitreiking eerste Social Media Rijbewijsdeze lessen geleerd waar ik op moet letten als ik iets schrijf op internet. Ik denk nu eerst na hoe ik iets schrijf en of het wel een goed moment is om te schrijven. Ik vond het erg leuk om mijn eigen blog te schrijven: je kan in je eigen woorden je mening geven. Prezi vind ik veel beter dan Powerpoint: je kan in Prezi samenwerken met anderen en het is veel vrolijker dan Powerpoint.’

Meer informatie over het Social Media Rijbewijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *