Home » » Nieuws » Pilot Sociale media op stage

Pilot Sociale media op stage

Geplaatst in: Nieuws 0

Vandaag besteedde het AD aandacht aan de pilot ‘Sociale Media op stage’ op het Ashram College in Alphen aan de Rijn. Een groep van elf leerlingen van VMBO 4 worden tijdens hun stage door hun docenten begeleid via Twitter en Facebook.

Artikel Algemeen Dagblad Stage & Sociale Media
Via Twitter worden tips gegevens en snelle vragen behandeld met gebruik van de hashtag #stageashram. Via een besloten Facebook groep worden dagopdrachten gegeven en ervaringen met elkaar gedeeld.

In het AD werden drie van de leerlingen geïnterviewd over hun sociale media gebruik. Uiteraard werd dit in de Facebook groep van de pilot uitgebreid besproken.

 

Het project ‘Sociale Media op (maatschappelijke) stage in het voortgezet onderwijs’ is ge├»nitieerd door Kennisnet, de publieke ICT partner voor het onderwijs. Verschillende scholen doen mee aan deze pilot. De docenten en leerlingen van het Ashram College worden ondersteund door Social Media Wijs. De resultaten van het gehele project worden begin volgend jaar door Kennisnet gepresenteerd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *