Home » » Nieuws » Pinterest & Social Media Wijs

Pinterest & Social Media Wijs

Geplaatst in: Nieuws 0

Social Media Wijs is nu ook te vinden op het steeds populairder wordende Pinterest. In Nederland maken inmiddels meer dan een half miljoen mensen en bedrijven er gebruik van. Wereldwijd is het aantal gebruikers ruim 25 miljoen, en stijgend.

Wat is Pinterest?

Pinterest noemen wij in trainingen vaak “een digitaal prikbord zoals dat vroeger in de keuken of achterin de klas hing”. Deze prikborden hingen vaak vol met foto’s, notities en tekeningen. Op de digitale prikborden van Pinterest doe je eigenlijk hetzelfde. Vanuit je browser of Pinterest app verzamel je plaatjes over een bepaald onderwerp. Denk aan een prikbord over kleding, gerechten of van een merk. De gepinde plaatjes (‘pins’) en de borden kunnen met anderen gedeeld worden en ook met elkaar gevuld worden.

Pinterest in het onderwijs

Pinterest Kermis Kids
De Pinterest pagina van Kermis Kids – prijswinnend project van Wieke Heikoop, op Twitter bekend als @KermisJuf

In het onderwijs is het ook inzetbaar. Krachtig is dat Pinterest visueel is en dat sluit goed aan bij de huidige generatie van leerlingen die visueel ingesteld is. Frankwatching heeft op YouTube verschillende filmpjes over Pinterest, één daarvan gaat specifiek in op ‘Pinterest in de klas‘.
Het is ook mogelijk te werken met zogenaamde ‘Verborgen borden’. Hierop mogen alleen uitgenodigde mensen ‘meepinnen’, bijvoorbeeld als onderdeel van of ter voorbereiding op een projectweek.

Social Media Wijs pint over #smiho

Vanaf nu kan je Social Media Wijs ook op Pinterest volgen. Eerlijk gezegd, we hebben er wel even over nagedacht om ook te gaan ‘pinnen’. De belangrijkste reden is dat Pinterest een aanvulling is op de media die wij al gebruiken, dit zijn vooral Facebook, Twitter en YouTube. Met name de eerste twee zijn vluchtig van aard; tweets en statusupdates ‘verdwijnen’ onder meer recente. Pinterest biedt de mogelijkheid om informatie op een visueel aantrekkelijke manier te ordenen en delen.

Op 12 borden delen wij lesideeën, video’s, infographics en meer over sociale media in het onderwijs (#smiho). Maar ook pins over ‘Je Loopbaan & Sociale Media’, Hypes en Trends en activiteiten van of met Social Media Wijs, zoals de NOT 2013.

Social Media Wijs volgen op Pinterest

Pinterest Social Media Wijs

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *