Home » » Nieuws » Docenten ROC van Twente ontvangen licentie Social Media Rijbewijs

Docenten ROC van Twente ontvangen licentie Social Media Rijbewijs

Geplaatst in: Nieuws 3

Docenten van het ROC van Twente hebben de primeur: zij hebben als eerste het Teach the Teacher programma behorende bij het Social Media Rijbewijs afgerond. Hiermee hebben zij een licentie gekregen van Social Media Wijs om de lessenreeks van het Social Media Rijbewijs zelf te verzorgen voor leerlingen van hun school. De training werd verzorgd via de ROC Academie van de ROC van Twente.

Doelen behalen met sociale media

Het doel van het Social Media Rijbewijs is om jongeren te leren hoe ze doelen kunnen bereiken door de inzet van sociale media. De nadruk in het voortgezet onderwijs ligt op persoonlijke doelen zoals schoolopdrachten en stages en het ondersteunen van goede doelen. In het middelbaar beroepsonderwijs ligt de nadruk op zakelijke doelen zoals arbeidsmarkt ori├źntatie en profilering.

Teach the Teacher programma

Social Media Rijbewijs uitgereikt op ROC Academie - Social Media WijsHet Teach the teacher programma bestaat uit een uitgebreide training waarin de inhoud en opdrachten van de social media lessen van het Social Media Rijbewijs met de docenten worden doorlopen en geoefend. Docenten krijgen de beschikking over het presentatiemateriaal (in Prezi) en een handboek met lesbrieven, handleidingen en oefeningen.

De docenten van het ROC van Twente zijn erg enthousiast over het programma.

Michelle van Klink, docente afdeling Zorg & Welzijn:
Ik vond dat er duidelijk uitgelegd werd met goede voorbeelden. Het was vooral ook leuk om met collega’s samen erover te praten. Veel tips en adviezen gekregen en duidelijke oefeningen die toepasbaar zijn voor onze leerlingen.”

Inspelen op behoefte in het onderwijs

Samenwerken tijdens Social Media Rijbewijs

Na deze succesvolle start in het MBO, gaan in september 2013 ook de eerste groep docenten in voortgezet onderwijs het Teach the Teacher programma volgen. Social Media Wijs komt hiermee tegemoet aan een groeiende behoefte vanuit scholen om de kennis over sociale media te verankeren in de eigen organisatie.

Sebastiaan Terpstra, Adviseur Communicatie, Marketing & ICT:
Het lesmateriaal is goed toepasbaar in het onderwijs en geeft docenten voldoende ruimte om hier hun lessen op te baseren, zonder dat alles al dichtgetimmerd is.”

Over het Social Media Rijbewijs

Het Social Media Rijbewijs is een reeks van sociale media lessen waarin leerlingen zich bewust worden van de impact van sociale media en leren ze welk gedrag en vaardigheden hierbij goed aansluiten. Middels diverse praktijkopdrachten ervaren de leerlingen de mogelijkheden om sociale media in te zetten om te leren, te communiceren en zichzelf te profileren.

Brochure Licentie Social Media Rijbewijs

Social Media Wijs heeft ook een lessenreeks ‘Social Media Wijsneus‘ voor basisscholen ontwikkeld. De basis voor de sociale media lessen van Social Media Wijs is het competentiemodel Mediawijsheid van Mediawijzer.net.

3 Responses

 1. Yvonne Robers
  | Beantwoorden

  Ik had mij aan willen melden maar kon de eerste datum niet vanwege lessen die ik in den Haag moest geven. Ik ben wel geïnteresseerd wordt er opnieuw een cursus gegevens?

  • Thijs van de Reep
   | Beantwoorden

   Hallo Yvonne,

   goed om te horen dat je interesse hebt in deze training. Wij gaan binnenkort in gesprek met de ROC Academie voor het volgende schooljaar.
   Wil je dat wij je op de hoogte houden? Mail dan even naar info@socialmediawijs.nl

   Hartelijke groet,

   Thijs van de Reep
   Social Media Wijs

 2. Thijs van de Reep
  | Beantwoorden

  Hallo Yvonne,

  in overleg met de ROC Academie streven we ernaar om aan het begin van het schooljaar wederom social media trainingen aan te bieden voor de docenten van ROC van Twente.

  Informatie hierover volgt via de reguliere ROC kanalen.

  Hartelijke groet,

  Thijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.