Home » » Nieuws » Leerkrachten ontvangen bevoegdheid lessenreeks Social Media Wijsneus

Leerkrachten ontvangen bevoegdheid lessenreeks Social Media Wijsneus

Geplaatst in: Nieuws 0

De eerste groep leerkrachten van diverse scholen behorende bij de Stichting Fidarda/SKOD hebben de primeur: zij hebben als eerste het Teach the Teacher programma behorende bij de lessenreeks Social Media Wijsneus afgerond. Hiermee hebben zij voor de komende drie jaren de bevoegdheid gekregen van Social Media Wijs om deze lessenreeks zelf te verzorgen voor leerlingen van hun stichting.

Doelen behalen met sociale media

Leerlingen met Social Media Wijsneus oorkonde

Het doel van de lessenreeks Social Media Wijsneus is om kinderen te leren op een verstandige wijze sociale media te gebruiken om doelen te bereiken. De nadruk in het primair onderwijs ligt op persoonlijke doelen zoals schoolopdrachten en stages en het ondersteunen van goede doelen.

Teach the Teacher programma

Leerkrachten Fidarda ontvangen lesbevoegdheid lessenreeks Social Media WijsneusHet Teach the teacher programma is onderdeel van de licentie Social Media Wijsneus en bestaat uit een uitgebreide training waarin de inhoud en opdrachten van de lessenreeks Social Media Wijsneus met de leerkrachten worden doorlopen en geoefend. De leerkrachten krijgen de beschikking over het presentatiemateriaal (in Prezi) en een handboek met lesbrieven, handleidingen en oefeningen.

De leerkrachten van de Stichting Fidarda/SKOD gaven gemiddeld het rapportcijfer 8,2 voor deze training.

 

Marco Kiers, leerkracht Sint Fransschool Klazienaveen
Erg leerzame training. Veel praktijkvoorbeelden gezien, die erg leuk zijn om in de school te gaan gebruiken. Ook omdat ik van enkele nog helemaal geen weet had. De lessenserie is goed opgebouwd en volgens mij erg leuk voor de leerlingen.”

Inspelen op behoefte in het onderwijs

Sinds begin 2013 hebben al diverse scholen in het Voortgezet Onderwijs en MBO een licentie genomen op de diverse lessenreeksen van Social Media Wijs. Hiermee komen we tegemoet aan een groeiende behoefte vanuit scholen om de kennis over sociale media te verankeren in de eigen organisatie.

Naast de Teach the Teacher trainingen hebben de deelnemende scholen middels de licentie recht op drie updates van het materiaal per jaar. Bovendien krijgen de leerkrachten jaarlijks een opfriscursus.

Over de lessenreeks Social Media Wijsneus

Social Media Wijsneus is een reeks van sociale media lessen waarin leerlingen zich bewust worden van de impact van sociale media en leren ze welk gedrag en vaardigheden hierbij goed aansluiten. Middels diverse praktijkopdrachten ervaren de leerlingen de mogelijkheden om sociale media in te zetten om te leren, te communiceren en zichzelf te profileren.

 Natasja Smit, leerkracht bij Heilig Hartschool te Kopstukken
Ik vond het een leuke en leerzame training. Het was motiverend en enthousiasmerend. Veel spreekt, door de duidelijkheid van de presentatie, voor zich. Ik heb erg veel zin om de lessen te gaan geven.”

Brochure Licentie Social Media Wijsneus

Social Media Wijs heeft ook een lessenreeks voor het Voortgezet Onderwijs en een lessenreeks voor het Middelbaar Beroepsonderwijs ontwikkeld. De basis voor de sociale media lessen van Social Media Wijs is het competentiemodel Mediawijsheid van Mediawijzer.net.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *