Home » » Blog » Aanrader: het boek ‘Prezi voor kids’

Aanrader: het boek ‘Prezi voor kids’

Geplaatst in: Blog 2

prezi-voor-kids

In onze sociale media lessen en trainingen besteden wij regelmatig aandacht aan Prezi. Onze ervaring is dat kinderen en jongeren de ‘zooming’ werkwijze van Prezi erg leuk vinden en snel onder de knie hebben. Een boek over Prezi, speciaal voor kinderen, trekt dan natuurlijk onze aandacht.

Na een tweet over het boek ‘Presenteren met Prezi’ en enkele berichten over en weer met Hedwyg van Groenendaal en Van Duuren Media kwamen wij in het bezit van het boek ‘Prezi… voor kids’. Een recensie van dit vrolijk ogende boek mag dan niet uitblijven.

Overzichtelijke uitleg

In het boek wordt op een overzichtelijke wijze uitgelegd hoe Prezi werk. Het boek opent met het onderscheidende karakter van dit presentatietool. In twaalf hoofdstukken worden de belangrijkste kenmerken en functionaliteiten toegelicht.

In ieder hoofdstuk wordt stap voor stap de mogelijkheden toegelicht en wordt de lezer aan de hand van oefeningen uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan.

Echt voor kids!

‘Prezi… voor kids’ is vooral geschreven voor kinderen. Ieder hoofdstuk is goed behapbaar en komt met veel tips en opdrachten die de lezer aan de hand nemen. Als ze het boek uit hebben, hebben ze ook hun eerste presentatie met Prezi gemaakt.

prezi voor kids cloud
Segito geeft tips en opdrachten

De illustraties, met de zebra Segito (Tjechisch voor ‘hulpje’) in de hoofdrol, versterken en verduidelijken de oefeningen en uitleg in het boek.
Ook de screenshots van Prezi zijn een goede aanvulling op de uitleg.

Ook al is dit boek geschreven voor kids, het is voor ouders en leerkrachten ook een leuk en leerzaam boek om met Prezi aan de slag te gaan.

Mindmappen en zo

Naast het maken van een Prezi wordt er in het boek ook aandacht besteed aan mindmappen, associĆ«ren en de werking van het brein. Niet zo gek, met mindmapinspirator Ed van Uden als mede-auteur. Deze uitstapjes zijn leerzame extra’s.

Prezi in ontwikkeling

Het blijft lastig om een boek te schrijven over een online programma, dat continu in ontwikkeling is. De schrijvers van ‘Prezi… voor kids’ hebben daar een slimme oplossing voor gevonden. Op de website www.prezivoorkids.nl kan een update worden gedownload met daarin de laatste wijzigingen die Prezi heeft doorgevoerd, natuurlijk even rijk geĆÆllustreerd als het boek zelf.

Onze conclusie

‘Prezi… voor kids’ is een leerzaam en aansprekend boek voor kinderen.
Prezi wordt op een duidelijk manier uitgelegd en wordt begeleid door goede opdrachten en leuke illustraties. Een aanrader!

Met dank aan Van Duuren Media voor het boek en Hedwyg van Groenendaal van Prezi University voor het contact.

De gebruikte afbeelding zijn afkomstig van www.prezivoorkids.nl.

2 Responses

 1. Erwin Klaasse
  | Beantwoorden

  U – Thijs van Reep – bewijst met het plaatsen van een linkje dat u Wordrpess nog niet helemaal onder de knie heeft. Het linkje naar Prezivoorkids.nl werkt namelijk niet en verwijst naar een pagina die niet bestaat.
  Tip: zet altijd // erbij.
  Meer tips nodig?

 2. Thijs van de Reep
  | Beantwoorden

  Hallo Erwin,

  bedankt dat je ons hierop attendeert en leuk dat ons blog ook maanden na publicatie nog gelezen wordt.

  Fijne vakantie!

  Thijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.