Home » » Nieuws » Social Media Rijbewijs goes digital!

Social Media Rijbewijs goes digital!

Geplaatst in: Nieuws 0

Tijdens IPON 2014 hebben Social Media Wijs en Instruct de vernieuwde lessenreeks Social Media Rijbewijs gelanceerd.

Logo Social Media RijbewijsHet Social Media Rijbewijs is de enige lessenreeks over sociale media voor het voortgezet onderwijs, die zowel docenten als leerlingen social mediawijs maakt en houdt. De inhoud van de tien lessen, en bijbehorend materiaal voor de docent, zijn ondergebracht in de digitale leeromgeving Toets-ICT van Instruct.

Tijdens de klassikale lessen vindt de kennisoverdracht plaats via de digitale leeromgeving. Het toepassen van de kennis vindt zowel door online en offline opdrachten plaats.

Inhoud Social Media Rijbewijs Lessen

InLeerlingen aan de slag in de Social Media Rijbewijs lessen de lessen leren leerlingen digitale media verstandig in te zetten. In les 1 en 2 worden leerlingen zich bewust van de kenmerken en impact van sociale media. In les 3 en 4 komen informatievaardigheden aan de orde. In les 5 en 6 wordt aandacht besteed aan privacy, omgaan met vervelende online ervaringen en online omgangsvormen. In de laatste vier lessen wordt geoefend met schrijven voor het web en online presentatietools.

Aan de hand van diverse praktijkopdrachten ervaren de leerlingen de mogelijkheden om sociale media in hun voordeel in te zetten als het gaat om leren, communiceren en profileren. De inhoud van de lessen zijn gebaseerd op de competenties zoals beschreven in het ‘Competentiemodel Mediawijsheid’ van Mediawijzer.net.

De lessen worden verzorgd door eigen docenten. De docenten krijgen hiervoor een Teach the Teacher training en een jaarlijkse opfriscursus. Het lesmateriaal wordt drie maal per jaar geüpdate.

Meer informatie over het vernieuwde Social Media Rijbewijs is te vinden op www.socialmediarijbewijs.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.