Home » » Nieuws » Nieuw: Training ‘Veilig op Internet’

Nieuw: Training ‘Veilig op Internet’

Geplaatst in: Nieuws 0

Project P: - stop het pestenDe laatste maanden is er door berichtgeving over ‘grooming’ en de commotie rondom het televisieprogramma ‘Project P’ veel aandacht gekomen voor enkele van de donkere kanten van digitale en sociale media.
Aan de belangstelling voor (en waardering van) onze workshop ‘Veilig op Internet’ merken wij dat docenten deze onderwerpen graag bespreekbaar willen maken in de klas. Enerzijds om op ad hoc situaties in te spelen, anderzijds om preventief een opvoedende rol op te pakken. Dit heeft ons doen besluiten om, naast de workshop, nu ook de training ‘Veilig op Internet’ aan te bieden.

Training Veilig op Internet

In de training ‘Veilig op internet’ wordt ingegaan op veel voorkomende vervelende ervaringen zoals jongeren die meemaken op het internet. Dit onderwerp wordt jaarlijks onderzocht door Digibewust onder jongeren in de leeftijd 12 – 16 jaar. Uit het onderzoek ‘Meldknop.nl’ blijkt dat jongeren online met name last hebben van pesten, berichten van onbekenden en het hacken van hun account.

Over het algemeen zijn onderwerpen als ‘grooming’, ‘cyberpesten’ en ‘identiteitsdiefstal’ geen populaire gespreksstof bij leerlingen. Het gebruik van online lesmateriaal en digitale tools helpt de docent of mentor om deze vervelende ervaringen op een praktische manier, en eventueel anonieme manier, met de leerlingen te bespreken.

Praktische & positieve insteek

Workshop Veilig op Internet - Mentimeter brainstormIn onze training ‘Veilig op Internet’ krijgen docenten voor verschillende onderwerpen praktische lesideeën en websites aangereikt waarmee zij het gesprek over deze onderwerpen kunnen aangaan. Het uitgangspunt bij deze lessen is dat deze minder makkelijk bespreekbare onderwerpen op een positieve en open manier worden geadresseerd. Zo spelen leerlingen een game over het accepteren van vrienden, werken in groepjes aan privacy en gebruiken hun smartphone om hun mening en gevoelens te delen over pesten.

De training duurt 3 uur. Meer informatie over de training vindt u hier.

Meer weten?

Wilt u ook op een positieve en open manier aan de slag met het bespreken en aanpakken van vervelende online ervaringen, neemt u dan gerust contact met ons op.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *