Home » » Nieuws » Pilot vernieuwd Social Media Rijbewijs afgerond

Pilot vernieuwd Social Media Rijbewijs afgerond

Geplaatst in: Nieuws 2

Leerlingen van klas V1d van het Edison College hebben vorige week hun Social Media Rijbewijs ontvangen. Ze hebben meegedaan aan de pilot van de vernieuwde methode Social Media Rijbewijs, de lessenreeks om leerlingen in het voortgezet onderwijs te leren socialeĀ  media verstandig in te zetten.

Bewustwording, tips en zelf media maken

Mentor Ina Elfrink overhandigt het Social Media RijbewijsNaast bewustwording over de impact van sociale media, tips om veiliger te internetten en gesprekken over online omgangsvormen, hebben de leerlingen een eigen website gemaakt en een prezi gemaakt over wat ze in de lessen hebben geleerd.

De lessen werden verzorgd door mentor Ina Elfrink. Met trots reikte zij na afronding van de lessen het Social Media Rijbewijs uit.

Doel van de pilot

Het doel van de pilot op het Edison College was te zorgen voor een zo goed mogelijke aansluiting van de lessenreeks bij het niveau en de belevingswereld van de leerlingen. Social Media Wijs en Educatief Uitgever Instruct hebben de Social Media Rijbewijs lessen op het Edison College op de voet gevolgd en de aandachtspunten vastgelegd. Dit heeft onder meer geresulteerd in het toevoegen van een variant voor het vmbo/praktijkonderwijs.
Daarnaast is er met de betrokkenen gekeken naar de leerkracht omgeving van de digitale leeromgeving. In de training die voorafgaand aan de lessen Social Media Rijbewijs wordt gegeven zal hier extra aandacht aan worden besteed.

Methode Social Media Rijbewijs komend schooljaar beschikbaar

Op basis van de ervaringen van de leerlingen en de mentor worden de lessen dus geoptimaliseerd. Er komt een versie voor het vmbo en voor mavo/havo/vwo. Beide versies zijn vanaf half augustus 2014 gereed.

Heeft u interesse in het ‘Social Media Rijbewijs’ mail ons dan via info@socialmediarijbewijs.nl.

Meer informatie over de methode Social Media Rijbewijs is te vinden op www.socialmediarijbewijs.nl

2 Responses

 1. Ina Elfrink
  | Beantwoorden

  Beste Linda,

  Leuk om de foto van Furkan en mij op de site te zien. Jammer dat je mijn naam fout gespeld hebt. Het moet zijn: Elfrink.

  groet,
  Ina

  • Linda Vonhof
   | Beantwoorden

   Hallo Ina, we hebben het meteen aangepast! Bedankt dat je dit even hebt gemeld. Groet, Linda Vonhof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *