Home » » Nieuws » Nieuw: Lespakket Social Media Certificaat

Nieuw: Lespakket Social Media Certificaat

Geplaatst in: Nieuws 0

Social Media Wijs heeft het lespakket ‘Social Media Certificaat’ ontwikkeld voor leerlingen van 10 tot 14 jaar. Het lespakket is een verkort programma, gebaseerd op onze lesmethodes ‘Social Media Wijsneus‘ voor het basisonderwijs en ‘Social Media Rijbewijs‘ voor het voorgezet onderwijs.

Thijs van de Reep van Social Media Wijs licht de reden van het ontwikkelen van het lespakket toe:

Wij zien een grote behoefte bij scholen om aandacht te Leerlingen aan de slag met lespakket social media certificaatbesteden aan sociale mediawijsheid van leerlingen. Nog niet alle scholen zijn er klaar voor om te werken met onze uitgebreide lesmethodes, maar willen wel praktisch met sociale media aan de slag. Om deze scholen ook van dienst te kunnen zijn, hebben we het lespakket Social Media Certificaat ontwikkeld.”

Inhoud lespakket

Het lespakket Social Media Certificaat bestaat uit vijf klassikale lessen waarin leerlingen zich bewust worden van de werking van internet & sociale media. Aan de hand van praktische online en offline opdrachten leren zij veilig te internetten en slim communiceren op sociale media.

De leerdoelen van het lespakket zijn:

  • Leerlingen begrijpen het verschil tussen traditionele en sociale media;
  • Leerlingen overzien de mogelijke gevolgen van berichten op sociale media;
  • Leerlingen leren zichzelf te beschermen op het internet;
  • Leerlingen gaan met elkaar in gesprek over de do’s en dont’s op sociale media;
  • Leerlingen maken afspraken met de klas over online omgangsvormen.

Meer informatie

Lees meer over het Social Media Certificaat op onze site.

U kunt ook meteen contact met ons opnemen via het contactformulier of telefonisch: 020 – 260 24 65.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *