» » » Mentorversie Social Media Rijbewijs

Mentorversie Social Media Rijbewijs

Geplaatst in: Nieuws 0

Vanaf schooljaar 2015-2016 is ook een mentorversie van de lesmethode Social Media Rijbewijs beschikbaar. Speciaal voor de mentorlessen is een pakket van 5 lessen samengesteld. Leerlingen gaan aan de slag met mediawijsheid: ze leren internet en sociale media beter te begrijpen en krijgen handvatten om deze media veilig en slim in te zetten.

De lesSchermafbeelding 2015-08-17 om 22.41.19sen bevatten online en offline opdrachten en worden wisselend individueel en groepsgewijs gedaan. Net als de lesmethode, wordt de mentorversie ondersteund door een digitale leeromgeving voor leerlingen en docenten.

Lees meer over de mentorversie Social Media Rijbewijs.

De lesmethode Social Media Rijbewijs

Het Social Media Rijbewijs is een lesmethode voor scholen in het voortgezet onderwijs waarmee leerlingen in tien lessen mediawijs en digitaal vaardig worden. De focus van de methode ligt, naast veilig & slim internetten, ook op het doelgericht gebruik maken van digitale media. Leerlingen ontwikkelen digitale vaardigheden zoals online informatie zoeken & beoordelen, een website bouwen en een online presentatie maken.