Home » » Nieuws » Gratis webinar Social Media Rijbewijs op 20 april 2017

Gratis webinar Social Media Rijbewijs op 20 april 2017

Geplaatst in: Event, Nieuws 0

Of het nou de oude of nieuwe media betreft: de berichten over trends en onderzoek naar jongeren en internet volgen elkaar in rap tempo op. Nepnieuws, sexting, cyberpesten: jongeren worden er steeds meer mee geconfronteerd en willen hier graag over voorgelicht worden. Uit onderzoek blijkt dat ze hierover met name op school willen leren.

Wil uw school haar leerlingen verstandig leren omgaan met internet & sociale media? Dat kan met onze lesmethode Social Media Rijbewijs: de lesmethode over mediawijsheid en digitale vaardigheden voor leerlingen in de onderbouw.

Aan de slag met 21st century skills

Social Media Wijs - aanbod voor VOScholen die de lesmethode Social Media Rijbewijs inzetten, kiezen ervoor om de belangrijke 21st century skills ‘mediawijsheid’ en ‘informatievaardigheden’ een structurele plek te geven op school. Docenten van de school worden opgeleid en begeleid om aan de hand van onze methode met de leerlingen aan de slag te gaan.

Vijf of tien lessen

De standaard versie van de methode bestaat uit tien lessen: vijf lessen over mediawijsheid en vijf lessen over digitale vaardigheden. Er is ook een mentorversie, deze betreft alleen de vijf lessen over mediawijsheid.

Sinds dit schooljaar zijn er twee optionele verdiepingslessen toegevoegd: een les over ‘Online pesten’ en een les over ‘Seks op internet’.

Meld u aan voor het gratis webinar!

Op donderdagmiddag 20 april a.s. organiseren wij een webinar van 14.30 – 15.30. Tijdens het webinar krijgt u uitleg over het lesmateriaal en demonstreren wij de digitale leeromgeving. Na afloop ontvangt u een proeflicentie op het lesmateriaal.

Klik op deze link om aan te melden op de website socialmediarijbewijs.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *