Home » » Nieuws » Nieuw! Gastles ‘What’s New(s)?’ over nieuwswijsheid

Nieuw! Gastles ‘What’s New(s)?’ over nieuwswijsheid

Geplaatst in: Nieuws 0

Een belangrijk onderdeel van mediawijsheid is ‘nieuwswijsheid’: het kritisch kunnen omgaan met berichtgeving in de media. Afgelopen zondag werd in Nieuwsuur uitgebreid aandacht besteed aan de noodzaak van nieuwswijsheid bij kinderen en jongeren. Leraren geven aan dat het niet eenvoudig is voor leerlingen om de betrouwbaarheid van nieuwsberichten te beoordelen.

Schermafbeelding 2017-04-04 om 15.22.30In onze lesmethodes besteden we al aandacht aan nieuwswijsheid. Nu bieden we ook de gastles ‘What’s New(s)?’ aan voor leerlingen in het PO, VO en MBO.

In deze les wordt besproken hoe media en nieuws worden gemaakt en in het bijzonder de rol van de redactie. De verschillen tussen digitale media en de traditionele media als de krant en televisie komen aan de orde. Welke media kan je vertrouwen en hoe herken je eigenlijk nepnieuws? Hoe onderscheid je feiten van meningen en (sluik)reclame? Leerlingen leren om kritische mediaconsumenten te zijn.

Wilt u meer informatie over deze gastles? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *