Vanaf schooljaar 2017-2018 bieden wij voor leraren de Leergang ‘Digitale Geletterdheid & Didactiek’ aan. Deze leergang voorziet leraren van kennis en vaardigheden om digitale media een structurele plek te geven in hun vak.
21ste eeuwse vaardigheden voor leraren
Onderwijs heeft als doel om jongeren voor te bereiden op de maatschappij waarin ze leven. Digitale geletterdheid is een belangrijke vaardigheid om actief deel te kunnen nemen aan de huidige kennis- en netwerksamenleving.
De school
De leergang is opgebouwd omtrent de vier thema’s van digitale geletterdheid, zoals opgenomen in het model van de 21ste-eeuwse vaardigheden van Kennisnet en SLO;
- ICT-basisvaardigheden;
- Mediawijsheid;
- Informatievaardigheden;
- Computational thinking.
Leergang met modulaire opbouw
De leergang heeft een klassikaal basisprogramma van zes dagdelen en is verder opgebouwd uit optionele klassikale en online modules. Leraren kiezen dus zelf hoe zij de leergang vormgeven. In het basisprogramma is veel aandacht voor digitale didactiek. Ook wordt in het basisprogramma aandacht besteed aan anderen digitale vaardigheden: van informatievaardigheden tot online samenwerken en programmeren. Bovendien krijgen leraren handvatten om leerlingen kritisch en bewust om te laten gaan met media.
Lees meer over de inhoud van de Leergang ‘Digitale Geletterdheid & Didactiek’.
Geef een antwoord