Home » » Nieuws » Media Rijbewijs als onderdeel van nieuw vak

Media Rijbewijs als onderdeel van nieuw vak

Geplaatst in: Nieuws 0

Steeds vaker zien we dat scholen ervoor kiezen om een apart vak op te nemen in het curriculum dat leerlingen mediawijsheid en digitale vaardigheden leert. Dat vinden wij een goede zaak. Deze scholen lopen voorop in Nederland als het gaat om mediawijsheid onderwijs en lopen vooruit op het nieuwe curriculum welke momenteel wordt ontworpen en in 2021 wordt ingevoerd. In dit nieuwe curriculum zal structurele aandacht komen voor digitale geletterdheid.

Media Rijbewijs als onderdeel van apart vak

Een aantal scholen dat onze lesmethode Media Rijbewijs gebruikt, hebbenIMG_7249 zo’n apart vak al geïntroduceerd. Zij integreren vervolgens het Media Rijbewijs in dit vak. Zo gebruikt het Niftarlake College in Maarssen onze methode al enkele jaren binnen het vak ‘Mediawijsheid’ voor brugklassers.

Eind 2016 maakte RTL LifestyleXperience hier een korte reportage over.

En het Veenlanden College in Mijdrecht en Vinkeveen introduceerde dit schooljaar het nieuwe vak ‘Mediawijsheid en Office’ voor brugklassers. Ook zij hebben het Media Rijbewijs dus onderdeel gemaakt van een breder aanbod. Op de site van het Veenlanden College is een artikel hierover te lezen, geflankeerd door een leuke foto van leerlingen die trots hun Media Rijbewijs tonen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *