Home » » Nieuws » Nieuw! Leerlijn Mediawijsheid Plus voor basisonderwijs

Nieuw! Leerlijn Mediawijsheid Plus voor basisonderwijs

Geplaatst in: Nieuws 0

Vanaf 1 oktober bieden wij de leerlijn Mediawijsheid Plus voor de bovenbouw van het basisonderwijs aan. De leerlijn bestaat uit lessen over mediawijsheid plus lessen over informatievaardigheden en computational thinking.

De leerlijn heeft als doel om leerlingen in groep 6, 7 en 8 mediawijs plus digitaal vaardig te maken. Leerlingen leren enerzijds om veilig en verstandig om te gaan met internet en sociale media. Anderzijds leren ze vaardigheden zoals online informatie zoeken & beoordelen en programmeren.

De leerlijn is een uitbreiding van de leerlijn Mediawijsheid die vorig schooljaar al is gelanceerd.

Social Media Bootcamp - impressie

Blended lesmateriaal

Per groep zijn er zes lessen en een huiswerkopdracht. De lessen zijn ontwikkeld als ‘blended’ lessen: een mix van klassikale en digitale onderdelen. Leerlingen krijgen de beschikking over de digitale leeromgeving Learnbeat, hierin staat theorie en opdrachten opgenomen waarmee ze zelfstandig aan de slag kunnen. Daarnaast gaan leerlingen ook klassikaal en in groepjes met elkaar in gesprek en reflecteren ze met de leraar op de onderwerpen.

Klik hier om meer te lezen over de opzet en inhoud van de leerlijn Mediawijsheid Plus.  

Lesmateriaal voor groep 1-5

Vanaf 1 januari 2019 wordt aan de leerlijnen lesmateriaal voor groep 1-5 toegevoegd en zullen beide leerlijnen dus beschikbaar zijn voor groep 1-8. Voor groep 1/2 komen drie lessen over mediawijsheid en computational thinking beschikbaar, voor groep 3-5 komen vier lessen per groep beschikbaar.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *