Home » » Nieuws » Nieuwe digitale leeromgeving Media Rijbewijs

Nieuwe digitale leeromgeving Media Rijbewijs

Geplaatst in: Nieuws 0

Onze lesmethodes voor het VO zijn deze zomer ondergebracht in een gloednieuwe digitale leeromgeving. De nieuwe leeromgeving heeft een meer eigentijds design en kent verschillende interactieve werkvormen met directe feedback. 

Tijd voor vernieuwing!

Social Media Wijs biedt al ruim vijf jaar de lesmethode Media Rijbewijs en het mentorpakket Media Rijbewijs aan voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Voor de digitale leeromgeving werken we sinds enkele jaren samen met onze partner Instruct. Deze zomer hebben zij een nieuwe digitale leeromgeving geïntroduceerd en wij hebben ons lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs daar ook in ondergebracht.

Directe feedback leerlingen

De nieuwe leeromgeving heeft een scala aan interactieve werkvormen en maakt gebruik van directe feedback voor leerlingen. Dit is een prachtige toevoeging ten opzichte van de vorige leeromgeving, waar alleen open vragen mogelijk waren.

Na elke hoofdstuk wordt de voortgang en de score van de leerling teruggekoppeld aan de leerling. Heeft de leerling alle opdrachten gemaakt en een voldoende resultaat gescoord, dan kan hij/zij door naar het volgende hoofdstuk. Zo niet, dan is er de mogelijkheid om de betreffende opdrachten opnieuw te maken.

Uitgebreide docentenomgeving

Ook voor de docent zijn nu meer mogelijkheden. Via de uitgebreide docentomgeving heeft de docent optimale controle en sturing over leerlingen en klassen. De leeromgeving biedt docenten o.a. de mogelijkheid om:

  • berichten te sturen naar leerlingen;
  • vorderingen en resultaten te bekijken;
  • de benodigde score in te stellen;
  • toetsen samen te stellen;
  • opdrachten te beoordelen;
  • eigen materiaal toe te voegen.

Benieuwd?

Uiteraard kan je de nieuwe functionaliteiten van de leeromgeving zelf bekijken. Meer informatie over de lesmethode Media Rijbewijs en het aanvragen van een proeflicentie lees je hier.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *