Voor kinderen zijn digitale media de gewoonste zaak van de wereld. Ze brengen steeds meer tijd online door. Ze zijn dol op tablets en mobieltjes en genieten van de filmpjes en spelletjes die online worden aangeboden. Als ouder moet je je kind begeleiden in de digitale wereld. En dat kan best lastig zijn als je zelf niet bent opgegroeid met al deze media….

Hoe lang mag mijn kind op een beeldscherm? Hoe voorkom ik dat mijn kind ongepast materiaal op internet ziet? Welke spelletjes en apps zijn geschikt? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens deze ouderavond.

Inhoud online ouderavond ‘Opvoeden in het digitale tijdperk’

Tijdens deze ouderavond wordt stilgestaan bij de kansen en bedreigingen die digitale media uw kinderen brengen. De avond start met een ‘kennisquiz’ voor ouders en een korte introductie over hoe kinderen omgaan met internet & sociale media.8. Ouders mailen

Aan de hand van stellingen, behandelt de spreker de uitdagingen waar ouders dagelijks mee worstelen, zoals tijdsbesteding, veilig internetten, online verleidingen en het vinden van leuke en leerzame apps. Er worden handige tips gegeven om de digitale media opvoeding vorm te geven.

De online ouderavond Opvoeden in het digitale tijdperk kenmerkt zich door een positieve insteek en leuke online werkvormen om de interactiviteit te bevorderen.

Ouders krijgen achteraf een brochure met handige tips en websites opgestuurd.

Doelgroep

De online ouderavond is geschikt voor ouders van kinderen op de basisschool. We verzorgen de ouderavond in opdracht van basisscholen, bibliotheken, BSO’s en Centra voor Jeugd en Gezin.

Duur

De online ouderavond duurt anderhalf uur (inclusief korte pauze). In overleg kunnen we de duur aanpassen.

Technische benodigdheden

Voor de presentatie wordt een online videoconferencing tool gebruikt. Social Media Wijs werkt met Zoom, maar in overleg kan ook een tool van school gebruikt worden.

Ouders ontvangen bij de uitnodiging een link om deel te nemen (registratie vooraf niet nodig). Ouders kunnen deelnemen met een computer, laptop, tablet of mobiel

Kosten van de ouderavond

De kosten voor deze ouderavond zijn € 550 (exclusief eventuele reiskosten).

Meer informatie

Lees hier ons blog over online ouderavonden. Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Button Stel uw vraag


Anderen bekeken ook:

Online ouderavond ‘Pubers in digitale tijdperk’ (VO) Social Media Wijs - aanbod trainingenTraining voor leraren Ouderavond Social Media WijsOnline ouderavond ‘Sociale Media & mobieltjes