Digitale media maken de grote wereld met een paar klikken heel klein. Mensen ontmoeten elkaar, culturen ontmoeten elkaar. Meestal is het leuk en goed bedoeld, maar af en toe kan het ook confronterend en bedreigend zijn. Als ouder moet je bij je puber vinger aan de pols houden als het gaat om de digitale wereld. En dat kan best lastig zijn als je zelf niet bent opgegroeid met al deze media….

Hoe begeleid je je puber in deze digitale wereld? Waarmee moet je in de opvoeding rekening houden als het internet, sociale media en games betreft? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens onze ouderavond!

Inhoud online ouderavond ‘Pubers in het digitale tijdperk’

De online ouderavond ‘Pubers in het digitale tijdperk’ start met een toelichting op de digitale belevingswereld van pubers: waar zijn ze online mee bezig en welke trends zien we daarin?

Aan de hand van stellingen, behandelt de spreker de uitdagingen waar ouders dagelijks mee worstelen, zoals mobieltjes, online veiligheid en het effect van media op (mentale) gezondheid. Er worden handige tips besproken om de digitale media opvoeding vorm te geven.

De online ouderavond kenmerkt zich door een positieve insteek en leuke online werkvormen om de interactiviteit te bevorderen. Ouders krijgen achteraf een brochure met handige tips en websites opgestuurd.

Doelgroep

Ouders van kinderen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. We verzorgen de ouderavond in opdracht van middelbare scholen.

Duur

De online ouderavond duurt anderhalf uur (inclusief korte pauze). In overleg kunnen we de duur aanpassen.

Technische benodigdheden

Voor de presentatie wordt een online videoconferencing tool gebruikt. Social Media Wijs werkt met Zoom, maar in overleg kan ook een tool van school gebruikt worden.

Ouders ontvangen bij de uitnodiging een link om deel te nemen (registratie vooraf niet nodig). Ouders kunnen deelnemen met een computer, laptop, tablet of mobiel.

Kosten

De kosten voor deze ouderavond zijn vanaf € 550 (exclusief reiskosten).

Meer informatie

Lees hier ons blog over online ouderavonden. Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

 

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Meiden met ipad menu imageOnline Mentoravond ‘Sociale media en groepsdruk’ Social Media Wijs - aanbod trainingenTrainingen leraren  Ouderavond Kinderen en internetOnline ouderavond ‘Opvoeden in digitale tijdperk’ (PO)