Digitale media maken de grote wereld met een paar klikken heel klein. Pubers doen via sociale media en games allerlei contacten op. Meestal is dit contact gezellig, maar af en toe kan het ook confronterend en bedreigend zijn. Als ouder moet je bij je puber helpen met de keuzes die ze maken, ook online. En dat kan best lastig zijn als je zelf niet bent opgegroeid met al deze media….

Hoe zorg je ervoor dat je puber online verstandige keuzes maakt? En hoe maak je je kind meer weerbaar op internet? Wat doe je als ouder als je kind online iets vervelends meemaakt? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens onze ouderavond!

Inhoud online mentoravond ‘Sociale media & groepsdruk’

De online mentoravond ‘Sociale media & groepsdruk’ is een combinatie van een plenaire online presentatie en break-out online sessies voor de ouders met de mentor van hun kind:

Presentatie van Social Media Wijs

De presentatie geeft inzicht in in de digitale belevingswereld van jongeren. Welke media zijn populair en wat moet u als ouder hiervan weten? Welke trends zien we in het gebruik? Hoe vaak komt het nou eigenlijk voor dat naaktfoto’s over het internet gaan of dat kinderen verslaafd zijn aan gaming? Tot slot geeft de spreker van Social Media Wijs tips hoe je als ouder je kind kan helpen om veilig te internetten.

De presentatie kenmerkt zich door een positieve insteek en leuke online werkvormen om de interactiviteit te bevorderen. Ouders krijgen achteraf een brochure met handige tips en websites opgestuurd.

Break-out sessie met mentor

Na een pauze gaan de ouders deelnemen aan verschillende sessies. Onder begeleiding van de mentor, gaan ouders in gesprek over het onderwerp online pesten. Online pesten kent vele verschijningsvormen, van roddelen tot bedreiging en buitensluiten. Het gebeurt via diverse platformen waar uw kind actief op is. Hoe kun je preventief met je kind in gesprek? Wat kun je doen wanneer uw kind online wordt gepest?

De mentoren krijgen een draaiboek met lesmateriaal om met ouders mee te werken.

Doelgroep

De online mentoravond ‘Sociale Media & groepsdruk’ is gericht op ouders van kinderen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. We verzorgen de ouderavond in opdracht van middelbare scholen.

Duur

De online ouderavond duurt anderhalf uur (inclusief korte pauze). In overleg kunnen we de duur aanpassen.

Technische benodigdheden

Voor de presentatie wordt een online videoconferencing tool gebruikt. Social Media Wijs werkt met Zoom, maar in overleg kan ook een tool van school gebruikt worden.

Ouders ontvangen bij de uitnodiging een link om deel te nemen (registratie vooraf niet nodig). Ouders kunnen deelnemen met een computer, laptop, tablet of mobiel.

Kosten van de ouderavond

De kosten voor deze ouderavond zijn vanaf € 550 (inclusief btw, exclusief reiskosten).

Meer informatie

Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

 

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Ouderavond ‘Pubers in het digitale tijdperk’ Social Media Wijs - aanbod trainingenTrainingen voor leraren Ouderavond Kinderen en internetOuderavond ‘Opvoeden in het digitale tijdperk’ (PO)

Bewaren

Bewaren