Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ook kinderen maken er veel gebruik van. Zodra ze een mobieltje hebben, worden als snel WhatsApp, Snapchat en Instagram gedownload. En natuurlijk YouTube en allerlei spelletjes. Meestal zijn de contacten en content leuk en goed bedoeld, maar af en toe kan het ook confronterend en bedreigend zijn.

Hoe bereid je kinderen voor op sociale media? Welke afspraken moet je maken over mobieltjes? Hoe zorg je dat mediagebruik gezellig en gezond blijft? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens onze ouderavond!

Inhoud online ouderavond ‘Sociale media & mobieltjes’

Tijdens deze online ouderavond worden de belangrijkste kenmerken van sociale media uitgelegd. Welke kansen en bedreigingen brengen deze sociale media met zich mee? De avond start met een ‘kennisquiz’ voor ouders en een korte introductie over hoe kinderen omgaan met sociale media.

Aan de hand van stellingen, behandelt de spreker de uitdagingen waar ouders dagelijks mee worstelen, zoals gebruik mobieltjes, privacy en vervelende online ervaringen. Er worden handige tips gegeven om de sociale media opvoeding vorm te geven.

De online ouderavond kenmerkt zich door een positieve insteek en leuke online werkvormen om de interactiviteit te bevorderen. Na afloop krijgen ouders een hand-out nagestuurd met de belangrijkste tips en websites die op de avond ter sprake zijn gekomen.

Doelgroep

Deze ouderavond is gericht op ouders van kinderen in groep 5 tot en met 8. We verzorgen de ouderavond ‘Sociale media & mobieltjes’ in opdracht van basisscholen, bibliotheken, BSO’s en Centra voor Jeugd en Gezin (CJG).

Duur

De online ouderavond duurt anderhalf uur (inclusief korte pauze). In overleg kunnen we de duur aanpassen.

Technische benodigdheden

Voor de presentatie wordt een online videoconferencing tool gebruikt. Social Media Wijs werkt met ‘Zoom’, maar in overleg kan ook een tool van school gebruikt worden.

Ouders ontvangen bij de uitnodiging een link om deel te nemen (registratie vooraf niet nodig). Ouders kunnen deelnemen met een computer, laptop, tablet of mobiel.

Kosten

De kosten voor deze ouderavond zijn € 550 (exclusief reiskosten).

Meer informatie

Lees hier ons blog over online ouderavonden. Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

 

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

 

Social Media Wijs - aanbod trainingenTrainingen voor leraren Online ouderavond ‘Pubers in het digitale tijdperk’ (VO) Ouderavond Kinderen en internetOnline ouderavond ‘Opvoeden in het digitale tijdperk’ (PO)