Voor kinderen zijn digitale media de gewoonste zaak van de wereld. Ze brengen steeds meer tijd online door. Ze zijn dol op tablets en mobieltjes en genieten van de filmpjes en spelletjes die online worden aangeboden. Als ouder moet je je kind begeleiden in de digitale wereld. En dat kan best lastig zijn als je zelf niet bent opgegroeid met al deze media….

Hoe lang mag mijn kind op een beeldscherm? Hoe voorkom ik dat mijn kind ongepast materiaal op internet ziet? Welke spelletjes en apps zijn geschikt? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens deze ouderavond.

Inhoud ouderavond ‘Opvoeden in het digitale tijdperk’

Tijdens deze ouderavond wordt stilgestaan bij de kansen en bedreigingen die digitale media uw kinderen brengen. De avond start met een ‘kennisquiz’ voor ouders en een korte introductie over hoe kinderen omgaan met internet & sociale media.8. Ouders mailen

Vervolgens wordt met elkaar gesproken over de uitdagingen waar ouders dagelijks mee worstelen, zoals tijdsbesteding, veilig internetten, online verleidingen en het vinden van leuke en leerzame apps. Er worden handige tips gegeven om de digitale media opvoeding vorm te geven.

Aan de hand van prikkelende stellingen wordt gediscussieerd over de kansen en bedreigingen die internet & sociale media brengen.

De ouderavond Opvoeden in het digitale tijdperk kenmerkt zich door een positieve insteek en interactie met de aanwezigen. Na afloop van de ouderavond ontvangen de ouders een hand-out met de belangrijkste tips en websites die op de avond ter sprake zijn gekomen.

Doelgroep

Deze ouderavond is gericht op ouders van kinderen in groep 1- 8 op de basisschool.

Duur

De ouderavond ‘Opvoeden in het digitale tijdperk’ duurt anderhalf tot twee uur, inclusief een pauze. De tijdsduur kan in overleg aangepast worden.

Kosten van de ouderavond

De kosten voor deze ouderavond zijn € 550.

NB. Dit bedrag is inclusief 21% btw (€ 95,45) en exclusief reiskosten à € 0,28 per km.

Meer informatie

Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Button Stel uw vraag


Anderen bekeken ook:

Ouderavond ‘Pubers in digitale tijdperk’ (VO) Social Media Wijs - aanbod trainingenTraining voor leraren Ouderavond Social Media WijsOuderavond ‘Sociale Media & mobieltjes