Digitale media maken de grote wereld met een paar klikken heel klein. Mensen ontmoeten elkaar, culturen ontmoeten elkaar. Meestal is het leuk en goed bedoeld, maar af en toe kan het ook confronterend en bedreigend zijn. Als ouder moet je bij je puber vinger aan de pols houden als het gaat om de digitale wereld. En dat kan best lastig zijn als je zelf niet bent opgegroeid met al deze media….

Hoe begeleid je je puber in deze digitale wereld? Waarmee moet je in de opvoeding rekening houden als het internet, sociale media en games betreft? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens onze ouderavond!

Inhoud ouderavond ‘Pubers in het digitale tijdperk’

De ouderavond Pubers in het digitale tijdperk start met een toelichting op de digitale belevingswereld van pubers: waar zijn de online mee bezig en welke trends zien we daarin? Wat zeggen de laatste onderzoeken over de relatie tussen digitale media en hun wereldbeeld, vriendschappen en (mentale) gezondheid? Onderwerpen als beïnvloeding, desinformatie en online sociale veiligheid komen aan de orde.

Vervolgens worden tips gegeven om de mediaopvoeding vorm te geven, o.a. op het gebied van beeldscherm gebruik, veilig internet (pesten & sexting) en privacy.

De ouderavond kenmerkt zich door een positieve insteek en interactie met de aanwezigen. Aan de hand van stellingen wordt met elkaar gediscussieerd over de kansen en bedreigingen die internet, games en sociale media onze kinderen brengen.

Na afloop van de ouderavond ontvangen de ouders een hand-out met de belangrijkste tips die op de avond ter sprake zijn gekomen.

DoelgroepOuderavond

De ouderavond ‘Pubers in het digitale tijdperk’ is geschikt voor ouders van leerlingen op het voortgezet onderwijs.

Duur

De ouderavond duurt anderhalf tot 2 uur, inclusief een pauze. In overleg kan een andere tijdsduur worden afgesproken.

Kosten

De kosten voor deze ouderavond zijn € 550.

NB. Dit bedrag is inclusief 21% btw (€ 95,45) en exclusief reiskosten à € 0,28 per km.

Meer informatie

Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

 

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Meiden met ipad menu imageMentoravond ‘Sociale media en groepsdruk’ Social Media Wijs - aanbod trainingenTrainingen leraren  Ouderavond Kinderen en internetOuderavond ‘Opvoeden in digitale tijdperk’ (PO)