Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ook kinderen maken er veel gebruik van. Zodra ze een mobieltje hebben, worden als snel WhatsApp, Snapchat en Instagram gedownload. En natuurlijk YouTube en allerlei spelletjes. Meestal zijn de contacten en content leuk en goed bedoeld, maar af en toe kan het ook confronterend en bedreigend zijn.

Hoe bereid je kinderen voor op sociale media? Welke afspraken moet je maken over mobieltjes? Hoe zorg je dat mediagebruik gezellig en gezond blijft? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens onze ouderavond!

Inhoud ouderavond ‘Sociale media & mobieltjes’

Tijdens deze ouderavond worden de belangrijkste kenmerken van sociale media uitgelegd. Welke kansen en bedreigingen brengen deze sociale media met zich mee? Hiernaast is er aandacht voor de uitdagingen waar ouders dagelijks mee worstelen, zoals privacy, gaming en online pesten. Er worden tips gegeven om de sociale media opvoeding van uw kind vorm te geven.

De ouderavond kenmerkt zich door een positieve insteek en interactie met de aanwezigen. Aan de hand van stellingen gaan ouders met elkaar in gesprek.

Na afloop van de ouderavond ontvangen de ouders een hand-out met de belangrijkste tips en websites die op de avond ter sprake zijn gekomen.

Social Media Wijs - voorlichtende workshops

Doelgroep

De ouderavond ‘Sociale media & mobieltjes’ is geschikt voor ouders van kinderen in groep 5 – 8.

Duur

De ouderavond duurt anderhalf tot 2 uur, inclusief pauze. De tijdsduur kan in onderling overleg aangepast worden.

Kosten

De kosten voor deze ouderavond zijn € 550.

NB. Dit bedrag is inclusief 21% btw (€ 95,45) en exclusief reiskosten à € 0,28 per km.

Meer informatie

Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

 

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

 

Social Media Wijs - aanbod trainingenTrainingen voor leraren Ouderavond ‘Pubers in het digitale tijdperk’ (VO) Ouderavond Kinderen en internetOuderavond ‘Opvoeden in het digitale tijdperk’ (PO)