Digitale media maken de grote wereld met een paar klikken heel klein. Mensen ontmoeten elkaar, culturen ontmoeten elkaar. Meestal is het leuk en goed bedoeld, maar af en toe kan het ook confronterend en bedreigend zijn. Hoe begeleid je je puber in deze digitale wereld? Waarmee moeten je in de opvoeding rekening houden als het internet, sociale media en games betreft?

Inhoud ouderavond

De ouderavond Pubers in het digitale tijdperk start met een toelichting op de digitale belevingswereld van pubers: waar zijn de online mee bezig en welke trends zien we daarin? Vervolgens worden tips gegeven om de mediaopvoeding vorm te geven, o.a. op het gebied van afspraken maken, veilig internet (pesten & sexting) en gaming .

De ouderavond kenmerkt zich door een positieve insteek en interactie met de aanwezigen. Aan de hand van stellingen wordt met elkaar gediscussieerd over de kansen en bedreigingen die internet, games en sociale media onze kinderen brengen.

DoelgroepOuderavond

Ouders van kinderen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Kosten

De kosten voor deze ouderavond zijn € 495 (exclusief reiskosten).

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u hier de brochure downloaden of contact met ons opnemen:

 

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Meiden met ipad menu imageMentoravond ‘Sociale media en groepsdruk’ Social Media Wijs - aanbod trainingenTrainingen leraren  Ouderavond Kinderen en internetOuderavond ‘Opvoeden in digitale tijdperk’ (PO)