De mentoravond ‘Sociale media & groepsdruk’ is een combinatie van een plenaire presentatie en break-out sessies voor de ouders met de mentor van hun kind:

Presentatie van Social Media Wijs

Ouderavond

De presentatie geeft inzicht in in de digitale belevingswereld van jongeren. Welke media zijn populair en wat moet u als ouder hiervan weten? Welke trends zien we in het gebruik? Hoe vaak komt het nou eigenlijk voor dat naaktfoto’s over het internet gaan of dat kinderen verslaafd zijn aan gaming? Tot slot geeft de spreker van Social Media Wijs tips hoe je als ouder je kind kan helpen om veilig te internetten.

Break-out sessie met mentor

Na een pauze gaan de ouders in kleinere groepen uiteen. Onder begeleiding van de mentor, gaan ouders in gesprek over het onderwerp online pesten. Online pesten kent vele verschijningsvormen, van roddelen tot bedreiging en buitensluiten. Het gebeurt via diverse platformen waar uw kind actief op is. Hoe kun je preventief met je kind in gesprek? Wat kun je doen wanneer uw kind online wordt gepest?

De mentoren krijgen een draaiboek met lesmateriaal om met ouders mee te werken.

Doelgroep

De mentoravond ‘Sociale Media & groepsdruk’ is geschikt voor middelbare scholen.

Kosten van de ouderavond

De kosten voor deze ouderavond zijn € 495 (exclusief reiskosten).

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:

 

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Ouderavond ‘Pubers in het digitale tijdperk’ Social Media Wijs - aanbod trainingenTrainingen voor leraren Ouderavond Kinderen en internetOuderavond ‘Opvoeden in het digitale tijdperk’ (PO)

Bewaren

Bewaren