Digitale media maken de grote wereld met een paar klikken heel klein. Pubers doen via sociale media en games allerlei contacten op. Meestal is dit contact gezellig, maar af en toe kan het ook confronterend en bedreigend zijn. Als ouder moet je bij je puber helpen met de keuzes die ze maken, ook online. En dat kan best lastig zijn als je zelf niet bent opgegroeid met al deze media….

Hoe zorg je ervoor dat je puber online verstandige keuzes maakt? En hoe maak je je kind meer weerbaar op internet? Wat doe je als ouder als je kind online iets vervelends meemaakt? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens onze ouderavond!

Inhoud ouderavond ‘Sociale media & groepsdruk’

De mentoravond ‘Sociale media & groepsdruk’ is een combinatie van een plenaire presentatie en break-out sessies voor de ouders met de mentor van hun kind:

Ouderavond

Presentatie van Social Media Wijs

De presentatie geeft inzicht in in de digitale belevingswereld van jongeren. Welke media zijn populair en wat moet u als ouder hiervan weten? Welke trends zien we in het gebruik? Hoe vaak komt het nou eigenlijk voor dat naaktfoto’s over het internet gaan of dat kinderen verslaafd zijn aan gaming? Tot slot geeft de spreker van Social Media Wijs tips hoe je als ouder je kind kan helpen om veilig te internetten.

Break-out sessie met mentor

Na een pauze gaan de ouders in kleinere groepen uiteen. Onder begeleiding van de mentor, gaan ouders in gesprek over het onderwerp online pesten. Online pesten kent vele verschijningsvormen, van roddelen tot bedreiging en buitensluiten. Het gebeurt via diverse platformen waar uw kind actief op is. Hoe kun je preventief met je kind in gesprek? Wat kun je doen wanneer uw kind online wordt gepest?

De mentoren krijgen een draaiboek met lesmateriaal om met ouders mee te werken.

Doelgroep

De mentoravond ‘Sociale Media & groepsdruk’ is geschikt voor ouders van leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Duur

De ouderavond duurt anderhalf tot 2 uur, inclusief pauze. De tijdsduur kan in onderling overleg aangepast worden.

Kosten van de ouderavond

De kosten voor deze ouderavond zijn € 550.

NB. Dit bedrag is inclusief 21% btw (€ 95,45) en exclusief reiskosten à € 0,28 per km.

Meer informatie

Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

 

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Ouderavond ‘Pubers in het digitale tijdperk’ Social Media Wijs - aanbod trainingenTrainingen voor leraren Ouderavond Kinderen en internetOuderavond ‘Opvoeden in het digitale tijdperk’ (PO)

Bewaren

Bewaren