De wereld is steeds meer digitaal en jongeren zijn de hele dag omringd door media. Het is belangrijk dat jongeren ook op school leren hoe ze de kansen van media kunnen benutten. En op welke valkuilen ze moeten letten. Social Media Wijs biedt diverse interactieve gastlessen aan over mediawijsheid en digitale vaardigheden voor studenten in het MBO.

Bent u op zoek naar een gastspreker die met uw klas(sen) aan de slag gaat met mediawijsheid en/of digitale vaardigheden? Dan helpen wij u graag!

Inhoud workshops

– ‘Je online profiel’: 

Deze workshop maakt studenten bewust van de invloed van internet & sociale media op hun online profiel. Zij krijgen inzicht in de rol die een online profiel speelt wanneer ze toetreden tot de arbeidsmarkt (stages, bijbaantjes, vast werk). Aan de hand van praktische opdrachten leren zij hun online profiel te bewaken & verbeteren.

– ‘What’s New(s)?’

In deze les wordt besproken hoe media en nieuws worden gemaakt. Welke media kan je vertrouwen en hoe herken je eigenlijk desinformatie, zoals nepnieuws? Bij deze lezing staan de volgende vragen centraal:
– waar haal jij je nieuws vandaan?
– hoe controleer je (nieuws-)bronnen op het internet?
– hoe onderscheid je fabels van feiten?

Wordt een kritische mediaconsument!

‘Online zoeken’:21461195_ml

De werking van zoekmachines word toegelicht en leerlingen krijgen tips om snel bruikbare en betrouwbare informatie te vinden. Er is hierbij aandacht voor bronverificatie, plagiaat en auteursrecht. De leerlingen gaan vervolgens aan de slag met zoekopdrachten en sluiten de les af met de ‘Google Battle’: in groepjes worden de geleerde informatievaardigheden spelenderwijs in de praktijk gebracht.

‘Website maken’:

Hoe laat je jezelf positief zien op internet? Studenten worden ervan bewust gemaakt dat zij persoonlijke en zakelijke doelen kunnen bereiken door internet gericht te gebruiken. De leerlingen leren hoe websites zijn opgebouwd en maken vervolgens hun eigen website.

index

‘Online Presenteren’:

Het presenteren van schoolwerk is een belangrijke vaardigheid in de (school)carrière van een student. Digitale media biedt voldoende mogelijkheden om dit op een creatieve en visueel aantrekkelijke manier te doen. In deze les leren de studenten werken met de online presentatietool Prezi.

 

Kosten

De workshops duren anderhalf uur en kosten € 250. Voor meerdere workshop wordt een offerte op maat gemaakt.

Meer informatie

 

Button Stel uw vraag

Ook populair in het Middelbaar Beroepsonderwijs:

Social Media Wijs Teach the Teacher trainingenLeergang Digitale Geletterdheid Social Media in de Les - Social Media WijsTraining Online Tools in de Les Social Media Wijs - Lezing Inspiratiesessie