Op zoek naar een prikkelende lezing over sociale media, mediawijsheid of digitale geletterdheid? Een lezing die geschikt is voor grotere groepen en tegelijkertijd interactief is? Bij ons kunt u terecht voor enthousiasmerende inspiratiesessies. Wij laten graag de kansen van internet & sociale media zien, waar anderen vaak alleen de gevaren zien. Onze inspiratiesessies zetten het publiek aan tot denken!

Hieronder leest staan de twee populairste inspiratiesessies beschreven. We kunnen in overleg met u ook een inspiratiesessie op maat maken.

‘Leraar in het digitale tijdperk’

De sessie begint met een inleiding over de digitale belevingswereld van kinderen en jongeren. Welke trends zien we in hun gebruik van internet, sociale media en games? Wat zeggen de laatste onderzoeken over de relatie tussen digitale media en hun gezondheid, vriendschappen en mentale welbevinden? Onderwerpen als mobieltjes, social influencers en desinformatie en komen aan de orde.

Vervolgens gaan we in op de impact van digitale media op het onderwijs in het algemeen en op de leraar in het bijzonder. Wat is de rol van leraar als het gaat om mediawijs maken van jongeren? En hoe bescherm je jezelf tegen ongewenst online gedrag?

‘Nieuwe media op school: (hoe) moet dat?’

Online tools kunnen een verrijking zijn van het onderwijs. Het gebruik van deze tools brengen variatie aan in de lessen en ze sluiten aan bij de digitale belevingswereld van kinderen en jongeren. Online tools kunnen ingezet kunnen tijdens verschillende fases in de les: de oriëntatie, de uitleg, de verwerking en de toetsing. En natuurlijk tijdens het lesgeven op afstand.

Er worden voorbeelden getoond hoe nieuwe media onderdeel kunnen worden van de dagelijkse lessen. Welke tools zet je op welk moment in?

Duur & kosten inspiratiesessies

Een inspiratiesessie duurt maximaal een uur is de kosten zijn € 475.

Er is geen maximum aantal deelnemers.

Meer informatie

Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Trainingen mediawijsheid Ouderavond primair onderwijs Workshops mediawijsheid

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren