Onderwijs heeft als doel om jongeren voor te bereiden op de maatschappij waarin ze leven. Digitale geletterdheid is een belangrijke vaardigheid om actief deel te kunnen nemen aan de huidige kennis- en netwerksamenleving. De school van de 21ste eeuw heeft hiervoor leraren nodig die digitaal vaardig zijn. Leraren die weten hoe ze ICT didactisch kunnen inzetten. En hoe ze leerlingen kunnen begeleiden bij het verstandig gebruik maken van digitale media.

Doelstelling leergang

De leergang ‘Digitale Geletterdheid & Didactiek’ voorziet leraren van kennis en vaardigheden om digitale media een structurele plek te geven in hun vak. Naast digitale didactiek wordt ook aandacht besteed aan andere digitale vaardigheden: van online samenwerken tot informatievaardigheden en programmeren. Tevens krijgen de leraren handvatten om leerlingen kritisch en bewust om te laten gaan met media.

InhoudDigitale geletterdheid

De modules zijn inhoudelijk opgebouwd omtrent de vier thema’s van digitale geletterdheid, zoals opgenomen in het model van de 21ste-eeuwse vaardigheden van Kennisnet en SLO.

De leergang bestaat uit zes trainingen van een dagdeel:

  • Drie trainingen ‘Digitale didactiek’;
  • Eén training ‘Mediawijsheid leerlingen’;
  • Eén training ‘Online informatievaardigheden’;
  • Eén training “Programmeren voor beginners’.

Doelgroep

Deze leergang richt zich op leraren in het primair en voortgezet onderwijs. Het maximale aantal deelnemers per klassikale bijeenkomst is 12 personen.

Validatie

De leergang is gevalideerd door Registerleraar.nl voor 18 uur (18 RU).

Kosten

Het basisprogramma wordt in-house verzorgd voor € 4.495 voor zes bijeenkomsten (maximaal 12 personen).

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u via deze link de productfolder downloaden. Vragen? Gebruik dan de ‘Stel uw vraag’ button hieronder of neem telefonisch contact met ons op.

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Training Online Informatievaardigheden  Social Media Wijs - voorlichtende workshopsWorkshops E-learning Digitale Geletterdheid

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren