De wereld om ons heen digitaliseert in rap tempo. Deze digitalisering is ook dagelijks te merken in het onderwijs. Van leraren wordt verwacht dat ze inspelen op deze ontwikkeling. Hoe maak je gebruik van de voordelen van digitale media in je lessen? En hoe ga je om met de afleiding die het teweeg brengt bij de leerlingen?

De training ‘Leraar in het digitale tijdperk’ heeft als doel om leraren inzicht te geven in de mogelijkheden en valkuilen van internet & sociale mediatoepassingen op school.

Na afloop van de training:
– bent u bekend met de digitale belevingswereld van kinderen en jongeren;
– heeft u kennis gemaakt met didactische internet tools die u kunt inzetten in uw dagelijkse lessen;
– weet u hoe u sociale media kunt gebruiken om te communiceren met ouders en leerlingen;
– heeft u handvatten om leerlingen te begeleiden bij het verstandig gebruik van internet & sociale media.

Inhoud training Leraar in het digitale tijdperk

Na een inleiding over trends en onderzoeken op het gebied van kinderen en internet, Lesideeën tijdens de training Leerkracht & Sociale Mediawordt uitleg gegeven over de werking van populaire sociale media & apps. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, wordt geïllustreerd welke internettools en sociale media didactisch ingezet kunnen worden en hoe de communicatie met ouders kan worden ondersteund.

Tot slot worden les ideeën en tips gegeven om leerlingen te leren om verstandig om te gaan met internet en sociale media.

DoelgroepLogo Register Leraar_slider

Deze training is bedoeld voor leraren in het primair en voortgezet onderwijs die een overzicht willen van de mogelijkheden en valkuilen van internet & sociale media op school. De inhoud van de training wordt afgestemd op betreffende sector.

De training is gevalideerd door Registerleraar.nl en staat voor 4 registeruren (RU).

Kosten van de training

Deze training duurt één dagdeel en wordt bij u op school verzorgd voor € 895.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u de brochure downloaden.

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Social Media Wijs - aanbod POLespakket Sociale Media – 5 lessen Social Media in de Les - Social Media WijsTraining Online Tools in de Les Ouderavond Social Media WijsOuderavond Sociale Media

 

Bewaren