Wilt u weten wat uw leerlingen allemaal doen op internet en sociale media? Welke sociale media ze gebruiken en wat je daar allemaal mee kan? En tegen welke kansen en bedreigingen ze online aanlopen? En wat deze ontwikkelingen voor u als leraar betekenen? Als deze vragen u bekend voorkomen, is de training Jongeren & Mediawijsheid echt wat voor u!

Deze training heeft als doel om leraren handvatten te geven om leerlingen te begeleiden bij het gebruik van digitale media op school en in de klas.

Na afloop van de training:
– heeft u inzicht in de digitale belevingswereld van kinderen en jongeren;
– kent u de voor- en nadelen van digitale media op school en in de klas;
– weet u hoe te handelen in het geval van vervelende online ervaringen bij kinderen en jongeren.

Inhoud training Jongeren & Mediawijsheid

In deze training start nemen we je eerst mee in de digitale belevingswereld van jongeren. Welke trends zien we als het gaat om jongeren en hun gebruik van internet, sociale media en games? Wat zeggen de laatste onderzoeken over de relatie tussen digitale media en hun gezondheid, vriendschappen en mentale welbevinden? Onderwerpen als mobieltjes, social influencers, desinformatie en gaming komen aan de orde.

Vervolgens bespreken we de kansen en bedreigingen van het gebruik van digitale media, waaronder mobiele telefoons, op school en in de klas.

Tot slot worden de meest voorkomende vervelende ervaringen op het internet onder jongeren behandeld: groepsdruk, online pesten en online seksueel misbruik. Aan de hand van cases gaan we aan de slag met deze onderwerpen.   

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor leraren die meer inzicht willen in de digitale belevingswereld van hun leerlingen en handvatten willen hebben om om te gaan met digitale media op school en in de klas.

Duur & Kosten

De training Jongeren & Mediawijsheid duurt één dagdeel. De training wordt bij u op school verzorgd voor € 795.

Het maximum aantal deelnemers is 15 personen.

Meer informatie

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Social Media RijbewijsLesmethode Mediawijsheid Lezing - Social Media WijsLezing Social Media Wijs - aanbod workshopsWorkshops

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren