Online tools kunnen een verrijking zijn van het onderwijs. Het gebruik van deze tools brengen variatie aan in de lessen en ze sluiten aan bij de digitale belevingswereld van kinderen en jongeren. Online tools kunnen ingezet kunnen tijdens verschillende fases in de les: de oriëntatie, de uitleg, de verwerking en de toetsing. En natuurlijk tijdens het lesgeven op afstand.

Wat zijn de voor- en nadelen van online tools in de les? Welke tools passen bij welke fase van de les? Hoe kies ik de juiste tool uit het enorme aanbod? Als deze vragen u bekend voorkomen, dan is deze training echt wat voor u!

Leerdoelen

De training ‘Online Tools in de Les’ heeft als doel om inzicht te geven in de didactische meerwaarde van online tools in het onderwijs. De training is een mix van theorie en praktijk, de opgedane kennis in deze training wordt direct vertaald naar praktische oefeningen.

Na afloop van de training:

– kent u de voor- en nadelen van de didactische inzet van online tools in uw lessen;
– weet u hoe u nieuwe media kunt inzetten om te communiceren met leerlingen;
– heeft u geoefend met diverse online tools.

Inhoud training

In de training wordt geoefend met tools die ingezet kunnen voor verschillende fases in de les: de oriëntatie, de uitleg, de verwerking en de toetsing. Tijdens de trainingen komen diverse online feedback tools, interactieve presentatie tools, animatie- en video tools aan de orde. Ook wordt specifiek aandacht besteed aan ‘flipping the classroom’ en lesgeven of afstand.

Doordat leraren in de training zelf met de tools aan de slag gaan, worden ook de randvoorwaarden voor een succesvolle uitvoering duidelijk.

Doelgroep

Deze training is gericht op leraren in het primair-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. Er is geen aanvangsniveau van toepassing.

De inhoud van de training wordt afgestemd op de betreffende sector.

Duur & Kosten

Deze training Online Tools in de Les wordt bij u op school verzorgd voor € 850 voor één dagdeel en € 1.500 voor twee dagdelen. Bij een training van één dagdeel wordt samen met u een selectie gemaakt van de tools die aan de orde komen.

Meer informatie

Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

 

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Training Online Informatievaardigheden  Workshops Social Media Wijs Teach the Teacher trainingenLeergang Digitale Geletterdheid