De training Programmeren voor beginners heeft als doel om leraren kennis te laten maken met de basis van programmeren. Enerzijds wordt aandacht besteed aan de kernbegrippen van programmeertalen en anderzijds gaat u zelf  instructies schrijven en ‘runnen’. Zowel op papier (‘unplugged’) als op de computer.

Na afloop van de training:

– bent u vertrouwd met de kernbegrippen van programmeren (zoals algoritmes, patronen, voorwaarden en functies);
– heeft u op papier (‘unplugged’) geoefend met het schrijven van instructies en het herkennen van patronen;
– heeft u met online visuele programmeertalen, zoals CodeStudio en Scratch, geoefend met herhalingen, voorwaarden en functies;
– heet u tips gekregen om met leerlingen aan de slag te gaan met programmeren.

Inhoud training Programmeren voor beginners

De training start met een introductie van Computational thinking en de rol van programmeren binnen deze ’21e eeuwse vaardigheid’. Vervolgens gaat u aan de slag met de basis van programmeren: het formuleren van instructies en het herkennen van herhalingen en patronen hierbinnen. En uiteraard het ‘debuggen’ van instructies die niet blijken te werken.

Dit oefent u zowel met unplugged opdrachten als in het programma Codestudio. De opdrachten worden steeds uitdagender door toevoegingen als ‘voorwaarden’ en ‘functies’ aan de instructies.

Tot slot gaat u, op basis van deze kennis en vaardigheden, zelf een opdracht verzinnen en deze uitvoeren in het programma Scratch.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor leraren in het primair-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. Er is geen aanvangsniveau van toepassing.

Duur & Kosten

De training Programmeren voor beginners duurt een dagdeel en wordt bij u op school verzorgd voor € 895.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Stel uw vraag door hieronder op de groene button te klikken! Of neem voor meer informatie contact met ons op via telefoon of WhatsApp.

 

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Training Online Informatievaardigheden  Social Media Wijs - voorlichtende workshopsWorkshops Leergang Digitale Geletterdheid