De training Veilig op Internet heeft als doel om docenten en mentoren inzicht te geven in de meest voorkomende vervelende online ervaringen onder jongeren en om praktische tips en lesideeën op te doen om deze onderwerpen met jongeren te bespreken.

Na afloop van de training:
– weet u welke vervelende online ervaringen het meest voorkomen onder jongeren;
– heeft u geoefend met opdrachten op het gebied van grooming, privacy en pesten;
– kunt u aan de hand van praktische opdrachten met leerlingen werken aan het voorkomen van, en omgaan met, vervelende online ervaringen.

Inhoud training Veilig op Internet

In deze training worden de meest voorkomende vervelende ervaringen op het internet behandeld, volgens onderzoek onder Nederlandse jongeren in de leeftijdscategorie 12 – 16 jaar. Dit betreft:

– Online pesten;

– Lastig gevallen;

– Misbruik van gegevens.

In de training worden met praktische offline en online opdrachten geoefend om in de (mentor)les met leerlingen in gesprek te gaan over onderwerpen als grooming, privacy en pesten. Hierbij is zowel aandacht voor het voorkomen van deze ervaringen als voor het omgaan hiermee.

Register Leraar - Veilig op Internet - FhjQ3ph2i6Doelgroep

Deze training is bedoeld voor docenten en mentoren in het voortgezet en middelbaar onderwijs, die leerlingen attent willen maken op vervelende ervaringen op het internet en hen handvatten wil geven om deze te voorkomen c.q. hier mee om te gaan.

Duur & Kosten

De training Veilig op internet duurt 3 uur. De training wordt bij u op school verzorgd voor € 625. Het maximum aantal deelnemers is 15 personen.

Meer informatie

Download folder - Social Media Wijs

Bel mij terug button - Social Media Wijs

Nu direct aanvragen - Social Media Wijs


Anderen bekeken ook:

Social Media RijbewijsLesmethode Mediawijsheid – 10 lessen Lezing Inspiratiesessie - Social Media WijsLezing of Inspiratiesessie Social Media Wijs - aanbod workshopsWorkshops Sociale Media