Social Media Wijs biedt een breed scala aan workshops, zowel praktische workshops als voorlichtende en beleidsmatige workshops. Hieronder vindt u ons aanbod praktische workshops.

 

  • Online Feedback Tools

Workshop Online Feedback Tools kahootEr zijn verschillende online tools waarmee in de les feedback aan de leerlingen gevraagd kan worden. Door het gebruik van deze tools krijgen alle leerlingen een ‘stem’. Dit bevordert de participatie en motivatie van de leerlingen. In deze workshop wordt geoefend met Socrative, Mentimeter en Kahoot.

  • Visueel creatief met Pinterest

Workshop PinterestPraktische workshop voor hen die willen beginnen met de online prikbord tool ‘Pinterest’. In de workshop maken deelnemers hun eerste ‘borden’ aan en verzamelen hier materiaal op. Ook wordt geoefend met het samenwerken op de borden. Tot slot wordt stilgestaan bij de mogelijkheden van Pinterest in het onderwijs.

  • Presenteren met Prezi (Next)

indexPraktische workshop waarin stapsgewijs de basistechnieken van deze dynamische, creatieve en frisse manier van presenteren wordt geleerd. Door Prezi te gebruiken leer je op een nieuwe manier presenteren. Met een Prezi zoom je in op details en zoom je uit voor het overzicht. Je navigeert flexibel tussen je teksten, afbeeldingen en filmpjes in plaats van een statische, lineaire opsomming van feiten en gegevens.

  • Films en animaties maken

In deze workshop maken de deelnemers kennis met diverse tools om films en animaties te maken. Deelnemers gaan aan de slag met apps op de telefoon om beeldmateriaal te bewerken en ‘stop motion’ films te maken. Tevens wordt geoefend met PowToon: een tool om cartoon films te maken.

  • Flip je klas

Flipping the Classroom is een organisatievorm van onderwijs waarbij je klassikale ‘kennisoverdracht’ vervangt door video’s. Leerlingen kunnen de kennis hierdoor buiten de reguliere lessen tot zich nemen. Er is zo meer klassikale tijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, individuele aandacht en verdieping. In deze workshop wordt geoefend met diverse flipping tools zoals TedEd en Screencast-o-matic.

  • Facebook voor scholen

De workshop Facebook voor scholen biedt inzicht in de mogelijkheden die Facebook groepen en pagina’s bieden voor het onderwijs. De deelnemers maken een Facebook groep en/of een Facebook pagina voor, bijvoorbeeld, de school.

  • LinkedIn voor beginners en gevorderden

U leert de belangrijkste kenmerken van het zakelijke netwerk LinkedIn. Na afloop van de workshop heeft u Social Media Wijs op LinkedIneen goed vindbaar LinkedIn profiel en weet u hoe u uw profiel kunt optimaliseren.

 

Duur & Kosten

De kosten zijn vanaf € 250, afhankelijk van de duur van de workshop. Bij meerdere workshops, bijvoorbeeld op een studiedag, maken wij een aanbod op maat.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u de brochure downloaden.

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Voorlichtende workshops - Social Media WijsVoorlichtende workshops Online Tools in de Les - Social Media WijsTraining Online Tools in de Les Social Media Lezing menuLezing

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren