Social Media Wijs biedt een breed scala aan workshops, zowel voorlichtende workshops als praktische en beleidsmatige workshops. Hieronder vindt u ons aanbod voorlichtende workshops.

  • Inspiratiesessie

Tijdens deze sessie wordt ingegaan op de kenmerken en mogelijkheden van internet & sociale media. Er worden voorbeelden getoond hoe sociale media onderdeel kunnen worden van de dagelijkse lessen en hoe sociale media ingezet kunnen worden in communicatie met leerlingen en ouders.

 

  • Sociale veiligheid op internet

Voorlichtende workshop - Veilig op internetIn deze workshop krijgen de deelnemers inzicht in de top 3 vervelende ervaringen van kinderen jongeren op het internet:
– Contact met een onbekende;
– Account gehackt;
– Online pesten.

In de workshop worden praktische oefeningen getoond die bewezen toepasbaar zijn om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan over onderwerpen als grooming, privacy, sexting en pesten.

 

  • Online tools in de les

Deze workshop geeft inzicht in en voorbeelden van de mogelijkheden om online tools en sociale media te verweven in de dagelijkse onderwijspraktijk in de klas. Er worden voorbeelden gegeven van tools die bewezen didactisch toepasbaar zijn in de les. Tijdens de workshop wordt gebruik gemaakt van online tools waardoor de toegevoegde waarde van deze tools wordt ervaren.

Deze workshop zal je inspireren om de volgende dag zelf praktisch aan de slag te gaan met je klas!

 

  • Mobieltjes in de klas

Een beetje smartphone doet qua functies niet onder voor een desktop pc. Sta je als school het gebruik van deze mini-computers toe of verbied je ze omdat ze gewoonweg te storend kunnen zijn?

In de workshop worden de didactische kansen van mobiele telefoons onderzocht. Met elkaar wordt gediscussieerd over de randvoorwaarden voor de inzet van mobieltjes in de klas.

 

Duur & Kosten

De kosten zijn vanaf € 250 en zijn afhankelijk van de duur van de workshop. Bij meerdere workshops, bijvoorbeeld op een studiedag, maken wij een aanbod op maat.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u de brochure downloaden.

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Social Media Wijs - aanbod workshopsPraktische workshops
Online Tools in de Les - Social Media WijsTraining Online Tools in de LesSocial Media Lezing menuLezing

 

Bewaren

Bewaren