We worden omringd door media. Welke kansen bieden zij? Wat zijn de valkuilen? Social Media Wijs biedt een breed scala aan workshops voor leraren over mediawijsheid en digitale vaardigheden. We bieden zowel voorlichtende workshops als praktische en beleidsmatige workshops aan. Hieronder vindt u ons aanbod voorlichtende workshops.

  • Jongeren & Mediawijsheid

Informatieve sessie die inzicht biedt in de digitale belevingswereld van kinderen en jongeren. Welke trends zien we als het gaat om jongeren en hun gebruik van internet, sociale media en games? Wat zeggen de laatste onderzoeken over de relatie tussen digitale media en hun gezondheid, vriendschappen en mentale welbevinden? Onderwerpen als mobieltjes, social influencers, desinformatie en gaming komen aan de orde.

  • Inspiratiesessie Online tools in de les

Deze sessie geeft inzicht in de mogelijkheden om online tools te gebruiken in je dagelijkse lessen. Er worden voorbeelden gegeven van tools die gebruikt kunnen voor verschillende fases in de les: de oriëntatie, de uitleg, de verwerking en de toetsing.  Diverse online feedback tools, interactieve presentatie tools, animaties en video tools komen aan de orde. Tijdens de workshop worden door de trainer een aantal van deze online tools ingezet, waardoor je de didactische waarde van deze tools zelf kunt ervaren. Neem dus vooral een mobieltje, tablet of laptop mee.

  • Sociale veiligheid op internet

Voorlichtende workshop - Veilig op internetIn deze workshop bespreken we de invloed van de online cultuur op het welzijn van kinderen en jongeren. Aan de hand van cases, gaan we de diepte in met de volgende onderwerpen:
– Groepsdruk;
– Online seksueel misbruik;
– Online pesten.

In de workshop worden praktische oefeningen getoond die bewezen toepasbaar zijn om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan over deze onderwerpen.

  • Mobieltjes in de klas

Een beetje smartphone doet qua functies niet onder voor een desktop pc. Sta je als school het gebruik van deze mini-computers toe of verbied je ze omdat ze gewoonweg te storend kunnen zijn?

In de workshop worden de didactische kansen van mobiele telefoons onderzocht. Met elkaar wordt gediscussieerd over de randvoorwaarden voor de inzet van mobieltjes in de klas.

Duur & Kosten

De kosten zijn vanaf € 295 en zijn afhankelijk van de duur van de workshop. Bij meerdere workshops, bijvoorbeeld op een studiedag, maken wij een aanbod op maat.

Meer informatie

Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Social Media Wijs - aanbod workshopsPraktische workshops
Online Tools in de Les - Social Media WijsTraining Online Tools in de Les Social Media Lezing menuLezing

 

Bewaren

Bewaren