Social Media Wijs biedt een breed scala aan workshops, zowel voorlichtende workshops als praktische en beleidsmatige workshops. Hieronder vindt u ons aanbod voorlichtende workshops.

  • Inspiratiesessie Jeugd & sociale media

Deze sessie start met een inleiding over sociale media: op basis van onderzoek en trends wordt inzichtelijk gemaakt hoe volwassenen en de jeugd gebruik maken van deze media.

Er worden voorbeelden getoond hoe mediatools onderdeel kunnen worden in de dagelijkse lessen en hoe sociale media ingezet kunnen worden in de PR van de school en de communicatie met leerlingen en ouders.

  • Inspiratiesessie Online tools in de les

Deze sessie geeft inzicht in de mogelijkheden om online tools te gebruiken in je dagelijkse lessen. Er worden voorbeelden gegeven van tools die gebruikt kunnen voor verschillende fases in de les: de oriëntatie, de uitleg, de verwerking en de toetsing.  Diverse online feedback tools, interactieve presentatie tools, animaties en video tools komen aan de orde. Tijdens de workshop worden door de trainer een aantal van deze online tools ingezet, waardoor je de didactische waarde van deze tools zelf kunt ervaren. Neem dus vooral een mobieltje, tablet of laptop mee.

  • Sociale veiligheid op internet

Voorlichtende workshop - Veilig op internetIn deze workshop krijgen de deelnemers inzicht in de top 3 vervelende ervaringen van kinderen jongeren op het internet:
– Contact met een onbekende;
– Account gehackt;
– Online pesten.

In de workshop worden praktische oefeningen getoond die bewezen toepasbaar zijn om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan over onderwerpen als grooming, privacy, sexting en pesten.

  • Mobieltjes in de klas

Een beetje smartphone doet qua functies niet onder voor een desktop pc. Sta je als school het gebruik van deze mini-computers toe of verbied je ze omdat ze gewoonweg te storend kunnen zijn?

In de workshop worden de didactische kansen van mobiele telefoons onderzocht. Met elkaar wordt gediscussieerd over de randvoorwaarden voor de inzet van mobieltjes in de klas.

 

Duur & Kosten

De kosten zijn vanaf € 250 en zijn afhankelijk van de duur van de workshop. Bij meerdere workshops, bijvoorbeeld op een studiedag, maken wij een aanbod op maat.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u de brochure downloaden.

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Social Media Wijs - aanbod workshopsPraktische workshops
Online Tools in de Les - Social Media WijsTraining Online Tools in de Les Social Media Lezing menuLezing

 

Bewaren

Bewaren