We worden omringd door media. Welke kansen bieden zij? Wat zijn de valkuilen? Social Media Wijs biedt een breed scala aan workshops voor leraren over mediawijsheid en digitale vaardigheden. We bieden zowel voorlichtende workshops als praktische en beleidsmatige workshops aan. Hieronder vindt u ons aanbod beleidsmatige workshops.

  • Workshop Online Privacy

Privacy is een thema dat door de digitalisering van de maatschappij en de populariteit van sociale media meer leeft dan ooit. Internet en sociale media worden steeds vaker door leerlingen en docenten gebruikt. De informatie die online wordt gedeeld, bevat vaak persoonsgegevens: een foto, naam, gedrag, uitnodiging of gesprek.

In deze workshop verkennen we online omgangsvormen van de school en haar medewerkers. Mogen leraren bijvoorbeeld contact hebben met leerlingen via sociale media? Welke informatie deelt de school over haar leerlingen? Wanneer moet je toestemming vragen aan ouders bij gebruik van foto’s en video’s? Met elkaar wordt gediscussieerd over de verantwoordelijkheid van de school.

 

  • Workshop Digitale geletterdheid in het onderwijs

infographic_knaw_DEF_infographic_PMS2Onderwijs heeft als doel om jongeren voor te bereiden voor de maatschappij waarin ze leven. In de 21ste eeuw behoort digitale geletterdheid tot de basisvaardigheden van de ontwikkelde mens.

In deze workshop wordt stilgestaan bij de rol van school bij het mediawijs en digitaal vaardig maken van kinderen en jongeren. Welke kennis en vaardigheden hebben leerlingen nodig om veilig en doelgericht om te gaan met digitale media? Hoe kan je op school structureel aandacht besteden aan digitale geletterdheid?

Duur & Kosten

De kosten zijn vanaf € 325 en zijn afhankelijk van de duur van de workshop. Bij meerdere workshops, bijvoorbeeld op een studiedag, maken wij een aanbod op maat.

Meer informatie

Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Voorlichtende workshops - Social Media WijsVoorlichtende workshops Social Media Wijs - aanbod workshopsPraktische workshops Social Media Lezing menuLezing

Bewaren

Bewaren