We worden omringd door media. Welke kansen bieden zij? Wat zijn de valkuilen? Social Media Wijs biedt een breed scala aan workshops voor leraren over mediawijsheid en digitale vaardigheden. We bieden zowel voorlichtende workshops als praktische en beleidsmatige workshops aan. Hieronder vindt u ons aanbod praktische workshops.

  • Online Feedback Tools

Er zijn verschillende online tools waarmee in de les feedback aan de leerlingen gevraagd kan worden. Door het gebruik van deze tools krijgen alle leerlingen een ‘stem’. Dit bevordert de participatie en motivatie van de leerlingen. In deze workshop wordt o.a. geoefend met Socrative en Kahoot.

  • Presenteren met Prezi Next

Praktische workshop waarin stapsgewijs de basistechnieken van deze dynamische, creatieve en frisse manier van presenteren wordt geleerd. Door Prezi te gebruiken leer je op een nieuwe manier presenteren. Met een Prezi zoom je in op details en zoom je uit voor het overzicht. Je navigeert flexibel tussen je teksten, afbeeldingen en filmpjes in plaats van een statische, lineaire opsomming van feiten en gegevens.

  • Interactief lesgeven met Nearpod

Deze praktische workshop heeft als doel om inzicht te geven in de didactische meerwaarde van de presentatietool Nearpod. Nearpod is een presentatietool waarmee je interactiviteit toevoegt aan je (Powerpoint) presentatie. Leerlingen kijken op hun eigen scherm real-time mee met de presentatie van de leraar, welke wordt afgewisseld met online opdrachten.

  • Films en animaties maken

In deze workshop maken de deelnemers kennis met diverse tools om films en animaties te maken. Deelnemers gaan aan de slag met apps op de telefoon om beeldmateriaal te bewerken en ‘stop motion’ films te maken.

  • Flip je klas

Flipping the Classroom is een organisatievorm van onderwijs waarbij je klassikale ‘kennisoverdracht’ vervangt door video’s. Leerlingen kunnen de kennis hierdoor buiten de reguliere lessen tot zich nemen. Er is zo meer klassikale tijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, individuele aandacht en verdieping. In deze workshop wordt geoefend met diverse flipping tools zoals TED-Ed en Screencast-o-matic.

  • Online Informatievaardigheden

Deze workshop heeft als doel om te leren om snel bruikbare informatie op internet vinden. Enerzijds krijgt u een stappenplan aangereikt om online snel informatie te vinden. Ook leert u meer over algoritmes en de werking van zoekmachines, met name Google.

  • Programmeren voor beginners

Deze workshop voor beginners heeft als doel om leraren kennis te laten maken met de basis van programmeren. Enerzijds wordt aandacht besteed aan de kernbegrippen van programmeertalen, zoals algoritmes en voorwaarden.

Anderzijds gaat u zelf instructies schrijven, ‘debuggen’ en ‘runnen’. Zowel op papier (‘unplugged’) als op de computer.  Op de computer wordt gebruik gemaakt van Codestudio.

Duur & Kosten

De kosten zijn vanaf € 325 en zijn afhankelijk van de duur van de workshop. Bij meerdere workshops, bijvoorbeeld op een studiedag, maken wij een aanbod op maat.

Meer informatie

Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Button Stel uw vraag

 


Anderen bekeken ook:

Social Media Wijs - voorlichtende workshopsVoorlichtende workshops Training Online Tools in de Les Social Media Lezing menuLezing

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren