De jeugd van nu speelt, communiceert en leert steeds meer met nieuwe media. Dit gaat veelal spelenderwijs, maar ze moeten ook leren om bewust en kritisch met media om te gaan. Nieuwe media bieden mooie kansen maar uiteraard kleven er ook nadelen aan. Leraren kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de mediawijsheid van de jeugd.
Wilt u kort bijgepraat worden over wat uw leerlingen allemaal doen op internet en sociale media? Wilt uw concrete tips over hun online sociale veiligheid? Of wilt u uw lessen verrijken met online tools? Leer er meer over in onze interactieve workshops!
- Jeugd & Mediawijsheid
Informatieve sessie die inzicht biedt in de digitale belevingswereld van kinderen en jongeren. Welke trends zien we als het gaat om hun gebruik van internet, sociale media en games? Wat zeggen de laatste onderzoeken over de relatie tussen digitale media en hun gezondheid, vriendschappen en mentale welbevinden? Onderwerpen als mobieltjes, social influencers, desinformatie en gaming komen aan de orde.
- Sociale veiligheid op internet
– Groepsdruk;
– Online seksueel misbruik;
– Online pesten.
In de workshop worden praktische oefeningen getoond die bewezen toepasbaar zijn om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan over deze onderwerpen.
- Do’s & don’ts beeldmateriaal
Anderzijds worden manieren besproken en bedacht om met leerlingen in gesprek te gaan over de ethische kant van het ongevraagd delen van (bewerkte) foto’s en video’s. Waar ligt de grens tussen een grap en belediging of discriminatie? Is het ‘liken’ van een meme/haatbericht net zo kwetsend als het plaatsen ervan? Durf jij iemand aan te spreken als je een bericht grensoverschrijdend vindt?
- Online tools in de les
Deze workshop geeft inzicht in de mogelijkheden om online tools te gebruiken in je dagelijkse lessen. Er worden voorbeelden gegeven van tools die gebruikt kunnen voor verschillende fases in de les: de oriëntatie, de uitleg, de verwerking en de toetsing. Diverse online feedback tools, interactieve presentatie tools, animaties en video tools komen aan de orde. Tijdens de workshop worden door de trainer een aantal van deze online tools ingezet, waardoor je de didactische waarde van deze tools zelf kunt ervaren. Neem dus vooral een mobieltje, tablet of laptop mee.
Bovenstaande workshop zijn een greep uit ons aanbod. Staat uw gewenste workshop er niet bij? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Duur & Kosten
De kosten zijn vanaf € 325 en zijn afhankelijk van de duur van de workshop (doorgaans tussen de 60 – 120 minuten). Bij meerdere workshops, bijvoorbeeld op een studiedag, maken wij een aanbod op maat.
Het maximale aantal deelnemers is 30.
Meer informatie
Neem bij vragen gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!
Anderen bekeken ook:
![]() |
![]() |
![]() |