» » » Social Media Wijs 5 jaar!

Social Media Wijs 5 jaar!

Geplaatst in: Nieuws 0

Vandaag is het vijf jaar geleden dat Social Media Wijs bestaat. Nou ja, waren we al begin 2011 gestart, maar op 1 juli  hebben we het bedrijf officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. 

5-jaarSocial Media Wijs is destijds gestart vanuit de observatie dat er een digitale uitdaging in het onderwijs en de opvoeding ligt. Er was een kloof ontstaan tussen kinderen en jongeren, die ‘digitaal leren en spelen’ de gewoonste zaak van de wereld vinden, en leraren en ouders die proberen deze ontwikkelingen bij te houden.

De aandacht die vanuit volwassenen werd besteed aan digitale mediaopvoeding richtte zich met name op de gevaren. Maar ook velen waren van mening dat ‘deze hype wel over zou waaien’. Daarvan kunnen we inmiddels zeggen dat dat een verkeerde inschatting was.

Positieve insteek

Wij hebben vanaf het begin gekozen voor een positievere insteek. Het zijn krachtige media waar je veel van kunt leren en leuk mee kan spelen. Wij vonden (en vinden!) dat er een goede balans moet zijn tussen aandacht voor de positieve en negatieve kanten van internet en sociale media. Natuurlijk liggen er ook vervelende ervaringen op de loer en vanuit een positieve insteek maken wij ook de donkere kanten van internet en sociale media bespreekbaar.

Ontwikkeling bedrijf

Wij zijn sinds onze oprichting uitgegroeid tot een gespecialiseerde aanbieder voor het onderwijs op het gebied van mediawijsheid en digitale vaardigheden. We hebben ons aanbod stevig uitgebreid en geven tegenwoordig zelfs lespakketten en -methodes uit.

Over de jaren heen hebben een prachtig en krachtig team om ons heen verzameld. Samen hebben we ontelbaar veel scholen in het basis-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs mogen ondersteunen. We bedanken ons team en onze klanten voor het vertrouwen dat ze ons hebben gegeven.

Wij kijken trots terug op wat we in vijf bereikt hebben en gaan met vertrouwen de toekomst tegemoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *