Home » » Blog » Mediawijsheid in de praktijk: het Mendelcollege

Mediawijsheid in de praktijk: het Mendelcollege

Geplaatst in: Blog 0

Twee jaar geleden startte het Mendelcollege in Haarlem met lessen mediawijsheid voor brugklassers. Wij gingen op bezoek om te horen welke keuzes de school hierin gemaakt heeft.

In deze video spreekt onze Linda Vonhof met leerlingen, docenten en schoolleiding van het Mendelcollege om te horen hoe de lessen zijn georganiseerd, hoe de lessen verlopen en welke tips ze andere scholen kunnen geven.

 

 

Ook aan de slag met Mediawijsheid?

Zoals je in de video hebt gehoord, heeft het Mendelcollege gekozen voor een apart vak Mediawijsheid. Maar zoveel scholen, zoveel manieren om met mediawijsheid aan de slag te gaan. We hebben allerlei smaken voorbij zien komen bij scholen waar wij mee samenwerken. De ene school gebruikt hiervoor de mentorlessen, de andere school organiseert een projectweek en de volgende belegt de lessen in verschillende vakken.

Naast deze organisatie keuze, moet je ook keuzes maken over het lesmateriaal. Er bestaat het nodige lesmateriaal waaruit je kunt kiezen als school, maar je kunt uiteraard ook zelf materiaal ontwikkelen. De keuze hangt af van meerdere zaken. Wil je digitaal materiaal of juist niet? Hoeveel uur wil je besteden aan mediawijsheid (en/of digitale geletterdheid)? En niet onbelangrijk: wat is je budget?

Het Mendelcollege koos voor het ‘Mentorpakket Mediawijsheid‘ van Social Media Wijs. Ben jij benieuwd of deze, of één van onze andere lesmethodes, past bij jouw school? Laat het ons weten, we vertellen je er graag meer over!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *